10 tips voor de herfstvakantie!

Beleef de herfst bij Herfstkasteel Helmond!

Van 13 tot en met 20 oktober wordt dit stadskasteel omgetoverd tot Herfstkasteel Helmond. Een aantrekkelijk activiteitenprogramma speciaal voor families gezinnen en liefhebbers van cultureel erfgoed. Als de blaadjes vallen en de temperatuur weer daalt, is een bezoek aan de grootste waterburcht van Nederland – Kasteel Helmond – een gezellig, leuk en bovenal leerzaam uitje. Bijna 700 jaar aan historie, interessante feiten en wetenswaardigheden liggen hier voor het oprapen.

Een aantrekkelijk activiteitenprogramma, speciaal voor families, gezinnen en liefhebbers van cultureel erfgoed. Tip: opa’s en oma’s ontvangen 50% procent korting op een entreekaartje in het bijzijn van hun kleinkind(eren).

Tijdens Herfstkasteel Helmond zijn er kasteelgidsen die vertellen over het unieke kasteelverhaal. Je leert meer over de vier adellijke kasteelfamilies die er in de eeuwen woonden: de Van Berlaers, Van Cortenbach’s, Van Arberg’s en Wesselman’s van Helmond. Ook laten zij de je de mooiste en spannendste plekken van het kasteel zien.

Kasteel Helmond

Kinderfestival Herfstvakantie – Coco

Samen Film Kijken En Knutselen – Kinderfilmfestival. Kom gezellig naar de Cacaofabriek in de herfstvakantie: we gaan samen film kijken en knutselen. JA, we gaan samen kijken naar de Disney animatiefilm Coco in de bioscoopzaal van de Cacaofabriek. Na de film krijg je iets te drinken en te snacken. Vervolgens ga je lekker knutselen aan een superspannend masker!

De Cacaofabriek

Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap

Kinderfilmfestival in de herfstvakantie van maandag 14 oktober tm zondag 20 oktober. Voor euro750 krijg je een bioscoopkaartje met een drankje en een traktatie (popcorn of chips).

Shaun het Schaap is terug en er is een nieuwe buitenaardse gast op de boerderij. Maak kennis met Lu-La; ze is een kleine dondersteen, nieuwsgierig, maar vooral verdwaald.

Wanneer er een buitenaards wezen met ongelooflijke krachten neerstort bij de Mossy Bottoms boerderij, besluit Shaun het Schaap Lu-La te helpen en haar naar huis te begeleiden. Samen gaan ze op missie voordat een duistere organisatie haar gevangen kan nemen. Om Lu-la weer thuis te krijgen moet het eerste schaap over de dam en het tweede de ruimte in.

De Cacaofabriek

Voorstelling Kinderboekenweek: Tring!

Naar de mooiste plek van de wereld gaan, wie wil dat nou niet? Puk en Sam vinden het thuis maar saai. Ze vervelen zich en willen weg. Ze willen ergens heen waar alles beter is. Ga jij mee? In deze interactieve voorstelling gaan we op reis door verschillende werelden vol met snoep, ipads en andere dingen waar wij van dromen. Maar is deze plek wel zo perfect? Zou deze plek niet dichterbij zijn dan we zelf denken? Voor kinderen van 4 – 10 jaar. Graag vooraf aanmelden.

Bibliotheek Helmond

Jacona speciaal voor de basisschool kinderen

Ook dit jaar tijdens de Herfstvakantie weer aan de kinderen gedacht.

Woensdag 16 oktober middag voor de kinderen Ook dit jaar tijdens de Herfstvakantie weer aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen zal Varieteshow Jacona optreden. Kom genieten van dit “Circus” en zie je orgeldiploma te halen op “Onze Klenne”. De entree voor deze middag bedraagt € 1,00 en is inclusief een glaasje ranja. Opa’s, oma’s, vaders en moeders hebben als begeleiding van hun kinderen Gratis Toegang. Deze middag duurt van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. De Gaviolizaal is gelegen aan de Torenstraat 36a 5701 SH Helmond. (tegenover AH XL)

Doornroosje de musical (4+)

‘Doornroosje De Musical’ is een magische voorstelling boordevol aanstekelijke liedjes, betoverende meerstemmigheid, vrolijke dansjes en hilarische humor. Sita Vermeulen vertolkt het prachtige prinsesje dat leeft in een land hier ver, ver vandaan. Samen met haar lieftallige peetmoeders, drie goede feeën, woont ze in een sprookjesachtig paleis. Dan is de grote dag aangebroken: Doornroosje is jarig. Vandaag wordt ze 21 jaar én gekroond tot koningin! Maar de gemene tovenares Fien heeft zo haar eigen plannen. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listige betovering. Hoe dat afloopt, zie je in deze feeërieke familievoorstelling, waarin het ook vaak lachen, gieren en brullen is.

Het Speelhuis

Waar is het grote Boek van Sinterklaas

Kinderfilmfestival in de herfstvakantie van maandag 14 oktober tm zondag 20 oktober. Voor euro750 krijg je een bioscoopkaartje met een drankje en een traktatie (popcorn of chips).

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen.

Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

De Cacaofabriek

Tentoonstelling in Kasteel Helmond over waargebeurde heksenjacht

In Kasteel Helmond is van 5 februari tm 3 november 2019 de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland te zien. De tentoonstelling is gebaseerd op het boek Duivelskwartier (uit 2015).

In Kasteel Helmond is van 5 februari t/m 3 november 2019 de tentoonstelling ‘Heksenjacht in Peelland’ te zien. De tentoonstelling is gebaseerd op het boek Duivelskwartier (uit 2015).

Hierin vertelt oud journalist Johan Otten over een tot dan toe onderbelicht gebleven verhaal. Voor het eerst in de geschiedenis wordt nu ook een tentoonstelling gewijd aan het tragische lot dat tientallen vrouwen uit Zuidoost-Brabant ruim 400 jaar geleden ondergingen. Hun processen worden belicht, met speciale aandacht voor aspecten als marteling en de waterproef. Ook het toen algemene geloof in magie komt aan bod. Het rijksarchief in Brussel leent voor deze gelegenheid authentieke documenten uit.

Kasteel Helmond

Spiksplinternieuwe Theatrale Kasteeltour

Dit jaar is een gloednieuwe activiteit toegevoegd aan het programma: living history in de vorm van de Theatrale Kasteeltour. Zo neemt Jonkheer Wesselman II Van Helmond je bijna 200 jaar terug in de tijd en vertelt hij, al lopend door de kasteelvertrekken, over zijn dagelijks leven op het kasteel, zijn familiegeheimen, zijn bijzondere voorgangers en mag je op bezoek in zijn prachtige woonkamer. Deze tour is geschikt voor alle leeftijden.

Voor de jonge bezoekers staat er ook herfst- en heksenhapjes maken op het menu. Met allerlei lekkernijen kun je de mooiste creaties maken die bijna te mooi zijn om op te eten. Ook kunnen kinderen zich verkleden als ridder of jonkvrouw, een selfie maken in de Ridderzaal en zijn er kasteelspellen en diverse spannende speurtochten te doen door de kelders van het kasteel. Of help mee het zoldermysterie te ontrafelen! Spannend, want in deze tour ontdek je alles over de grote kasteelbrand in 1549.

Museum Helmond

Voorlezen op Woensdagmiddag

Elke woensdagmiddag is het voorlezen in de Bibliotheek. Kom je ook gezellig samen een boek lezen en ontdekken

Voor kinderen is voorlezen heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar het is ook gewoon gezellig, samen een boek lezen en ontdekken! Het is voor alle kinderen van 3 tot 7 jaar. Entree is natuurlijk gratis!

Bibliotheek Helmond

Kijk voor meer informatie https://helmonduitagenda.nl/