Terug naar overzicht

10x tips voor leuke activiteiten tijdens de meivakantie in Helmond Centrum

Meivakantie: genoeg tijd hebt om leuke dingen te doen! Even inspiratie nodig? Geen zorgen, wij hebben een leuk programma samengesteld met verschillende leuke dingen die je tijdens de vakantie nog kunt doen in Helmond samen met je familie. Geen tijd om je te vervelen dus!

 

Vrijdag 29 april

Welk bedrijf zou jij in het klein na willen bouwen? In de bibliotheek kun je alleen of samen met vrienden/klasgenoten een bedrijf in een doosje stoppen. Voor kinderen van 9-12 jaar. Van 15:00 – 16:30 uur in Bibliotheek Helmond.

Zaterdag 30 april

Mini escaperoom, paniek in de molen! De gelaarsde kat is zijn laarzen kwijt. Kan jij haar helpen? Los de raadsels op en geef de kat haar laarzen terug. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Ben je jonger, dan heb je hulp nodig van een ouder iemand. In bibliotheek Helmond, gratis toegang en graag vooraf aanmelden.

Zondag 31 april

Tijd om gezellig naar de film te gaan! Deze dag draaien er verschillende leuke films in Pathé Helmond. Wat dacht je van Super Mario Bros, zomer in Frankrijk of Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves? Kijk snel even in de filmagenda van Pathé en boek je kaartjes. Vergeet je niet om daarna nog lekker te gaan uiteten in het centrum?

Maandag 1 mei

Lego dag! Ga zelfstandig in het TechLab van de bibliotheek aan de slag met onze verschillende Legosets en robots. Bouw, speel en programmeer met Duplo, Lego, Lego Spike Prime en Lego Spike Essential. Leuk voor alle kinderen/jongeren én hun ouders! Deelname kost slechts €2,00.

Dinsdag 2 mei

Maak je eigen kunstmachine! Samen met Jorg Duitsman ga je aan de slag om een motortje met schakelaar te monteren en vervolgens met bewegende elementen een heuse kunstmachine te maken! We werken met verf, dus trek kleren aan die vies mogen worden. Na afloop mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen. In bibliotheek Helmond, vanaf 8 jaar en graag vooraf aanmelden.

Woensdag 3 mei

Open TechLab-dag. In het TechLab worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Wil jij kennismaken met deze activiteiten en hier op je eigen tempo mee aan de slag? Loop dan binnen tijdens deze gratis Open TechLab-dag! Geschikt voor alle leeftijden in bibliotheek Helmond. Iedere woensdagmiddag wordt er ook voorgelezen in de bibliotheek. Kom je ook gezellig samen een boek lezen en ontdekken? Voor kinderen tot 7 jaar van 14:30 uur tot 15:00 uur. Entree is gratis.

Donderdag 4 mei

Elke schoolvakantie (met uitzondering van de zomervakantie) draait de Cacaofabriek de allerleukste kinderfilms! Voor maar €8,95 geniet je van een superleuke film met een glaasje fris en chips. Een leuk uitje voor de hele familie! Ga je liever een andere dag, ook dat kan! Het kinderfilmfestival is van 22 april t/m 7 mei.

Vrijdag 5 mei

Vandaag is het tijd voor een bezoek aan ons mooie Kasteel in Helmond. Een super leerzaam uitje! Je kan van alles ontdekken en beleven in de grootste waterburcht van het land in de meivakantie van zaterdag 22 april tot en met zondag 7 mei. Samen met jouw familie, gezin, vrienden en met wie je maar wil. Ga luisteren, spelen, genieten en ontdekken!

Zaterdag 6 mei

De meivakantie zit er alweer bijna op. Tijd om nog even lekker te gaan shoppen in het centrum! Ontdek verschillende leuke winkeltjes in de zijstraatjes van Helmond of ga lekker overdekt winkelen in de Elzas Passage. Tussen de middag is het natuurlijk tijd voor een lekkere lunch bij een van de leuke restaurantjes in het centrum.

Zondag 7 mei

De laatste dag van de meivakantie. Ga gezellig met je gezin naar Kidsplaza in Helmond! Deze binnenspeeltuin heeft de leukste speeltoestellen voor kids van 0 tot en met 12 jaar. In de overdekte binnenspeeltuin KidsPlaza Helmond kunnen kinderen klimmen, een ritje maken in de safari ride, springen op de superleuke trampolines…en nog veel meer. Als ouder/begeleider heb je gratis toegang en kun je genieten van onze uitgebreide horeca en ook nog eens gebruik maken van gratis wifi.