Terug naar overzicht

5 delicatessenzaken om te borrelen en proosten tijdens nieuwjaar

Wat zijn jouw plannen voor oudjaarsdag en -avond? Vier jij het (een deel van de avond) thuis? Gezellig met je dierbaren proosten en borrelen op het nieuwe jaar. Dan pak je graag uit, toch? Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Voor overheerlijke wijnen, kazen, huisgemaakte tapenades en ander lekkers kun je terecht bij de delicatessenzaken uit ons lijstje. Alles voor een lekker avondje sneukelen én in een handomdraai op tafel.

Fijne delicatessen Smaakenlust

Een heerlijk kaasje op tafel, tapenade met een toastje. Voor lekkers op tafel zit je goed bij Smaakenlust: dé kaasspeciaalzaak van Helmond met het grootste assortiment Franse, Italiaanse en Hollandse kazen. Je kunt zelf een pakket samenstellen, maar je ook laten verrassen door leuke voorverpakte pakketjes. Naast fijne delicatessen vind je er overheerlijke tapenades, huisgemaakte sauzen, toast, oliën en azijnen, Italiaanse hammen en verse vleeswaren. Mjam!

Proosten met Kroon & Kurk

Tijdens Oudjaarsavond en Nieuwsjaardag proost je met je geliefden. Misschien breng je wel een toast uit op het nieuwe jaar! Waar kan dat nu beter mee dan met een overheerlijke cava of champagne? Voor bijzondere wijnen en speciaalbiertjes ga je naar Kroon & Kurk. Hier krijg je persoonlijk advies en vind je bij elk gerecht een passende wijn of bier. Proost!

Ambachtelijk gebrouwen bier bij de Deftige Aap

Ben je op zoek naar ambachtelijk bier? Bij de Deftige Aap brouwen ze, in het oudste monumentale pand van Helmond, hun eigen bier op ambachtelijke wijze. Dat gaat van hun prijswinnende rijstbier Kiele Kiele tot een dubbel en tripel (op vat). Van een frisse weizen tot een steviger bockbiertje. Naast eigen producten vind je hier ook (speciaal)bieren van andere kleine brouwerijen.

Een stukje Italië op tafel met Belloni

Belloni is een Italiaanse delicatessenwinkel waar alles draait om ambacht en kwaliteit. Veel van de producten worden vers bereid, denk aan tapenades en broden, waaronder authentieke focaccia’s. De kazen, vleeswaren, olijfolies en wijnen, worden rechtstreeks geïmporteerd vanuit ambachtelijke Italiaanse familiebedrijfjes. Je zet letterlijk een stukje Italië op tafel. Bellisimo!

Zoete lekkernijen bij Sweet Sisters

Wil je naast hartig iets zoets serveren tijdens oud en nieuw? Bij Sweet Sisters vind je gewone gebakjes, cupcakes, desserts en koeken tot speciale taarten op bestelling. Drie zussen staan in de keuken en bereiden alles zelf: van bodems, mousse, vulling en crèmes in tientallen smaken. Hier komen geen pakjes en zakjes aan te pas, alles wordt met de hand gemaakt. En dat proef je! Ambachtelijker kan niet. Je mag altijd een stukje proeven in de winkel. Dat wordt nog moeilijk kiezen!