Terug naar overzicht

5 tips voor een glimlach tijdens Blue Monday

Op maandag 16 januari is het Blue Monday. Volgens Brits psycholoog Cliff Arnall is het de meest depressieve dag van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, die kostten behoorlijk wat geld, goede voornemens zijn weer van de baan, de dagelijkse sleur kickt in, buiten is het koud en donker en de zomervakantie is nog lang niet in zicht. Genoeg ingrediënten om niet helemaal in je hum te zijn. Hopelijk geven deze vijf tips je een mentale boost en verschijnt die glimlach weer op je gezicht!

Start de dag met een moment voor jezelf

Je drukt nog een keer op de snooze knop voordat je met veel moeite opstaat. Het is nog zo donker, buhhh geen zin en moe. En dan alles snel-snel moeten doen. Herkenbaar? Vaak start je de dag gehaast en laat je je ‘s ochtends direct meeslepen in de drukte van de dag. Wat nou als je de wekker iets eerder zet en de dag start met een ontspannen moment voor jezelf? Neem een lekkere (korte) warme douche en scrub je huid. Of smeer jezelf in met een heerlijke crème van Rituals. Zo start je je dag met positieve energie!

Kom in beweging: wandel en dans ’the blues away’

Wist je dat je door te bewegen het stofje endorfine aanmaakt? En dat dit gelukshormoon stress vermindert en je stemming verbetert? Een halfuurtje bewegen maakt al een wereld van verschil. Waar wacht je op? Hup, van die bank af! ; ) Doe een home workout of zet je favoriete muziek op en dans alles er maar uit! Of ga naar buiten voor een wandeling, frisse lucht doet wonderen. Wil je tips en inspiratie voor mooie wandelingen door het centrum van Helmond? Ga dan even langs bij VVV Helmond. Het team van enthousiaste VVV-medewerkers geeft je graag advies en informatie. En neem op de terugweg zeker iets lekkers mee naar huis van Bakkertij ’t Bartje (voor op de bank ;-)).

Fake it until you make it!

Trek je lievelingsoutfit uit de kast en besteed net even wat extra aandacht aan je make-up en haar. Neem een lekker gezichtsmaskertje van de Douglas of lak je nagels met nagellak van Ici Paris. Je zult merken dat je je vanzelf beter gaat voelen! Wist je trouwens dat geur ook veel kan doen met je humeur? Zo kan het opsmeren van zonnebrand je in gedachten terugbrengen naar die ene heerlijke vakantie aan het strand met de zon op je gezicht. Het proberen waard!

Positive vibes

Zorg voor positive vibes. Kijk een grappige serie of film thuis waar je de slappe lach van krijgt. Lekker op de bank met een dekentje, een warme kop thee en een stuk chocolade. Kijk je liever een nieuwe komische film? Ga dan naar bioscoop Pathe of naar De Cacaofabriek. Lachen is gezond! Als je lacht, maakt je lichaam gelukshormonen aan. Door meer endorfine, dopamine en serotonine zorgt lachen voor meer ontspanning in je lichaam. Je kunt ook een complimentje geven aan een vriend(in), collega, leraar of naar iemand glimlachen op straat. Grote kans dat ze naar je (terug)lachen!

Kijk ergens naar uit

De donkere, lange dagen kunnen je een gevoel van uitzichtloosheid geven. Wat helpt is iets hebben om naar uit te kijken. Een leuke activiteit, zoals een weekendje weg of (zomer)vakantie. Misschien kun je dit vandaag plannen/boeken via D-reizen. Dat geeft toch instant een fijn gevoel? Lekker de zon opzoeken in de zomer of direct uitwaaien aan zee. Heerlijk! Heb je behoefte om nieuwe mensen in Helmond te ontmoeten? Ga dan naar de Tafel van 200: een gezellig nieuwjaarsontbijt in de Elzas passage op 23 januari van 10:00 – 12:00 uur.