Terug naar overzicht

6 tips voor de kerstvakantie

De Kerstman bezoeken, gezellig naar het theater of naar de bios en lekker veel warme choco’s drinken: het is weer bijna kerstvakantie! Zin in een dagje op pad (met de kids) in Helmond? We hebben leuke tips voor je op een rij gezet!

De kerstvakantie in regio Zuid is van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023.

De magische wereld van Het Huis van de Kerstman

Dit jaar is De Kerstman weer terug en zijn maar liefst 3 panden in de Elzas Passage omgetoverd tot een magische wereld. Je vindt er een speelgoedkamer, controlekamer en een bakkerij. Op 24 december is de laatste dag dat je de Kerstman, mrs. Claus en de elfjes live kunt zien!

Wanneer?
– Datum: zaterdag 24 december
– Tijd: 9:30 – 15:00 uur

De Kasteeltuin door de eeuwen heen

In de kerstvakantie start een tentoonstelling waarin het rijke verleden van Kasteel Helmond en de tuin met het werk van beeldend kunstenaar Linda Nieuwstad samenkomt. Haar levensgrote bloemstillevens, gebaseerd op historische bloemportretten uit de zeventiende eeuw, zijn vaak gemaakt van restmateriaal als vrachtwagenzeil en wollen dekens.

Waar en wanneer?
– Datum: vanaf 24 december 2022
– Locatie: Museum Helmond, locatie Kasteel

Mooie verhalen in Winterkasteel Helmond

Tijdens de kerstvakantie is er veel te ontdekken bij Museum Helmond. Kasteel Helmond is dan omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. Het kasteel zit vol mooie verhalen, is sfeervol aangekleed, met glinsterende lichtjes en glimmende kerstballen en natuurlijk hoor je winterse muziek! Kom je een kop warme chocomelk drinken?

Wanneer?
– Datum: 17 december t/m 8 januari 2023
– Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Met de hele familie naar het Kinderfilmfestival

Ook deze kerstvakantie draait De Cacaofabriek de allerleukste kinderfilms, zoals De Gelaarsde Kat 2, tijdens het Kinderfilmfestival. Voor €7,50 koop je een bioscoopkaartje en kijk je een superleuke film met een glaasje fris en chips. Een leuk uitje voor de hele familie!

Wanneer?
– Datum: van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023
– Tijd: vanaf 11:00 uur

Kerstvakantie in de bieb

De Bibliotheek heeft een mooi programma samengesteld voor de kerstvakantie met verschillende workshops, zoals leren programmeren, de Kerstman die voorleest en je kunt je eigen bewegende kerstkaart maken. Neem een kijkje in de activiteitenshop en kies alvast de leukste activiteiten uit!

Wanneer?
– Datum: van 27 december 2022 t/m 6 januari 2023
– Tijd: vanaf 10:15 uur

Lekker het theater in!

In Het Speelhuis zijn weer leuke musicals te zien, waaronder Kruimeltje de Musical (6+) en The Ozard of Wiz (9+). Heerlijk om naar toe te gaan in de kerstvakantie! Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de populairste kinderverhalen. The Ozard of Wiz is een voorstelling waarin popmuziek en melancholie in een seventies sausje is gegoten.

Wanneer?
– Kruimeltje: woensdag 28 dec 2022 | 19:00 uur
– The Ozard of Wiz: donderdag 29 december 2022 | 14:30 uur