Terug naar overzicht

6x de leukste activiteiten voor kinderen!

Ga je niet op vakantie (of ben je al terug) en wil je wat leuks doen met de kinderen? Mooi, want voor jou hebben wij een aantal kindvriendelijke activiteiten op een rijtje gezet! Zie hieronder wat er deze zomer allemaal te doen is in het centrum van Helmond. De kinderen hoeven zich ook deze zomer niet te vervelend in het centrum!

Lion King

In de geheel nieuwe Disney film van de klassieker, reist The Lion King naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Prachtige film en leuk om met de kinderen te kijken! Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Zomerkasteel

In de zomervakantie wordt Kasteel Helmond omgetoverd tot een echt Zomerkasteel. Met alle zomerse toeters en bellen van de partij is dat een feest voor het hele gezin en voor liefhebbers van kastelen. Voor kinderen van alle leeftijden.

Experimenteren met lijnen en vormen

Samen met kunstenares Elfri van der Weerden ga je experimenteren met lijnen en vormen. Je gaat ontdekken wat het effect is van zwarte lijnen in vlakken met kleur. De werkstukken worden met inkt en verf gemaakt op papier. Tip: trek kleren aan waarop je mag knoeien. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Voorlezen op woensdag in de vakantie 

Voor kinderen is voorlezen heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar het is ook gewoon gezellig, samen een boek lezen en ontdekken! Het is voor alle kinderen van 3 tot 7 jaar.

Dansen met Timboe

Timboe voelt zich al helemaal thuis in zijn nieuwe leefomgeving! Na een lange reis achterin de Jeep is hij op Tweede Kerstdag eindelijk aangekomen in de Jungle van Kidsplaza. Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag komt Timboe jullie begroeten. Wil je gezellig samen dansen, op de foto of gewoon een knuffel? Kom dan gezellig voor Timboe naar Kidsplaza Kinderspeelpaleis Helmond!

Toy Story 4

Technisch gezien ligt de Cacaofabriek niet in het centrum.. Toch hebben wij deze in dit lijstje geplaatst omdat het een ontzettend leuke film is en stiekem ook omdat het voor ons een nostalgisch gevoel heeft. Erg leuk voor de kids en misschien zelfs voor de ouders!