Terug naar overzicht

Aanloop naar carnaval 2024 met de Keiebijters in Helmond

Het is weer zover: Carnaval staat voor de deur in het altijd bruisende Keiestad, Keiebijtersstad en/of Kattegat! Voor die tijd is er nog van alles te beleven. Weet jij al waar je heen gaat? Ons overzicht helpt je hier bij. Met deze agenda ga je voorbereid op pad!

Nieuwe Prins Briek LI

Op een zinderend Kasteelplein in Helmond onthulde Burgemeester Elly Blanksma op zaterdagmiddag 6 januari het grootse nieuws: Jurgen Streppel (54) zal dit jaar de Keiebijters leiden als de trotse Prins Briek LI. De symbolische overdracht van de cape en keten markeerde een buitengewoon moment voor de stad.

De nieuwe Prins Briek LI, de eenenvijftigste in de indrukwekkende geschiedenis van de Keiebijters, ademt pure liefde voor Helmond. In 1990 begon Jurgen Streppel zijn professionele reis als voetballer bij Helmond Sport. Na zijn carrière als profspeler bekleedde hij tussen 2008 en 2011 de rol van hoofdtrainer bij dezelfde club. Momenteel staat hij aan het roer als technisch directeur en behartigt hij met passie de belangen van Helmond Sport.

Prins Briek LI onthulde dat het motto ‘Mizunalle..!!’ naadloos aansluit bij zijn beleving van het Helmondse carnaval en de Carnavalsoptocht. Hij besloot zijn toespraak als kersverse prins met inspirerende woorden: “Laten we er mizunalle een prachtig carnaval van maken in Keiestad.” 

Keiekletsavonden (de Traverse)

  • Zaterdag 13 januari om 20:00 uur – Tweede kletsavond
  • Zaterdag 20 januari om 20:00 uur – Derde kletsavond
  • Zaterdag 27 januari om 20:00 uur – Finale du Keieklet

Het KeieKletstoernooi is een gerenommeerd toernooi dat al sinds 1964 wordt georganiseerd door de Keiebijters. Verdeeld over drie avonden strijden twaalf tonproaters om een plek in de finale. De jury beslist welke vier kletsers doorgaan naar de finale. Tijdens de finale beslist een jury die niet eerder aanwezig is geweest bij één van de vooravonden wie de Opperkletsmajoor van dat jaar is. De winnaar gaat naar huis met de Zilveren Narrenkap. Tijdens de drie KeieKletsavonden treden er tevens verschillende amusementsgroepen op. De avond wordt altijd afgesloten met een gezellig bal met een swingende band.

Kaarten voor de KeieKletsavonden zijn verkrijgbaar via https://keiebijters.nl/

Kiezelkeikesfist (de Traverse)

  • Zondag 21 januari om 14:00 uur – zaal open vanaf 13:30 uur

Het Kiezelkeikesfist is een carnavaleske kindermiddag vol met muziek, optredens en vertier. Deze middag is voor en door de jeugd en de artiesten zijn dan ook voornamelijk kinderen, zij zingen, dansen of staan in de ton als echte Keiekletser. Natuurlijk zijn ook de Geüniformeerden van de Kiezelkeikes met hun eigen Prins Briekske aanwezig.

Kaartjes voor het Kiezelkeikesfist zijn verkrijgbaar via https://keiebijters.nl/

Galamatinee du Keiebijters (de Traverse)

  • Zondag 28 januari om 15:00 uur

Ook dit jaar wordt er een Gala Matinee georganiseerd, een feestelijke middag en avond in carnavaleske sferen. Om 15.00 uur wordt het gala feestelijk geopend en zoals vanouds wordt de ton gevuld met kletsers en amusement van hoog niveau.

Onder andere de winnaar van de Zilveren Narrenkap en andere topkletsers uit het KeieKletstoernooi geven acte de présence. Ook zal er geweldig amusement op het podium staan met een passend gala diner. Afsluitend is er een afterparty waarbij er onder het genot van een lekker drankje kan worden gedanst op geweldige muziek van een band.

Kaarten voor het Gala Matinee du Keiebijters zijn verkrijgbaar via https://www.ticketview.nl/shop/keiebijters

Hil Helmond Zingt (de Traverse)

  • Zaterdag 3 februari om 20:00 uur

Zing de longen uit je lijf tijdens Hil Helmond zingt! Tijdens dit gezellige meezingfestijn van het jaar zetten Rene Karst, het Van Binsbergen Trio en De Heeren Van de zaal op z’n kop! Van Hollandse meezingers tot Helmondse Carnavalsklassiekers; alles komt voorbij tijdens dit muzikale spektakel!

Kaarten voor Hil Helmond Zingt zijn verkrijgbaar via https://www.ticketview.nl/shop/keiebijters