Terug naar overzicht

Alles over de intocht van Sinterklaas in Helmond

Op 13 november zetten Sinterklaas en de pietjes weer voet aan Helmondse wal (ter hoogte van het Burgemeester Geukerspark). En dat wordt natuurlijk één groot feest met heel veel blije snoetjes langs de kant. Hoe gaat deze dag eruitzien? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Tijdens het wachten op de stoomboot maakt het duo Bart & Theo er een feestje van. Vanaf 12.30 uur zetten zij de boel op stelten met sinterklaasliedjes en Tiktok-waardige dansjes. Burgemeester Elly Blanksma staat ook langs de kant om de Sint te verwelkomen. Nadat ze de sleutel en de wificode van het kasteel heeft overhandigd kan de optocht beginnen! De wegwijspieten gaan alvast op verkenning op hun Solexen waarbij ze regelmatig op de rem gaan om snoepgoed en high five’s uit te delen. Het Helmonds Muziek Corps gaat de stoet muzikaal begeleiden.

Eerst naar het kasteel
Ook dit jaar gaat de route over het voorterrein van Het Kasteel van Sinterklaas, waar de horeca geopend is en er activiteiten plaatsvinden. De route wordt vanaf het voorterrein van het kasteel verder vervolgd richting de Oude Aa, richting de Veestraat. Vanaf de Veestraat loopt de route richting , via de Oude Aa naar de Markt.

Op de Markt
Vanaf 14.00 uur is Sinterklaas op de Markt aanwezig en krijgen kinderen de gelegenheid om hem persoonlijk te ontmoeten. Sinterklaas heeft aan ieder kind gedacht en voor allemaal een verrassing meegebracht uit Spanje. Er zijn de hele middag allerlei leuke optredens op het podium op de Markt, van dans en zang, tot muziek. Rond 16.00 vertrekt de sint naar zijn bed in het kasteel om uit te rusten voor de drukke dagen. Het Kasteel van Sinterklaas op op 15 november de deuren.

Het kasteel van de sint
Ook op het voorterrein van het kasteel en in de kasteeltuin is er van alles te beleven, ook als je geen bezoekje kunt brengen aan het kasteel. Je kunt er naar het circus, er rijdt een Sinterklaas Express, je kunt op de foto met het paard van de sint en veel meer.

De route

Op de website van het Kasteel van Sinterklaas vind je nog meer informatie en kun je je opgeven voor een bezoek aan het kasteel. Tickets zijn enorm gewild, dus het gaat op basis van loting.