De vijf van – Dave van Hout

Deze week in ‘De vijf van’ Helmondse fotograaf Dave van Hout. Dave heeft op verschillende evenementen grote beroemdheden vast mogen leggen. We horen je al denken, welke beroemdheden dan? Nou, o.a. Foo Fighters, Santana, P!NK, Ozzy Osbourne, Lenny Kravitz en ga zo maar door. Je kunt hier zijn werk bekijken. Dave is naar eigen zeggen een ontzettend grote muziekliefhebber. Benieuwd naar zijn favoriete hotspots? Lees dan het artikel hieronder.
1. CAFE

Lokaal 42

Lokaal 42 samen met het muziekcafé de twee cafés in Helmond waar ik me altijd het meeste thuis voel. Iedereen is er welkom van headbanger tot stropdas. Een lekker biertje en een fijne sfeer met goede (live) muziek, wat wil een mens nog meer?

2. LUNCHROOM

Il Borgo

Eerlijk gezegd ga ik niet zoveel buiten de deur lunchen. Maar als ik het doe dan vind ik Il Borgo toch écht wel een aanrader. In het mooie hysterische pand krijg je voor een betaalbare prijs een heerlijke lunch.

3. RESTAURANT

33 Good Food

Freek van restaurant 33 is een hele fijne gastheer. Het mooi ingerichte gezellige restaurant met een fijne ongedwongen ambiance bezoek ik graag met vrienden. Goed eten zonder poespas en lekker betaalbaar, precies zoals ik het prettig vind!
Een bezoek aan de Rozario staat nog op de planning maar een volledig oordeel kan ik op basis van mijn huidige ervaring dus nog niet geven. De amuse die ik mocht proeven tijdens een fotoshoot met de gedreven Chef Jermain was in elk geval al hemels.

4. EVENEMENT

Urban Matterz

Het Hip Hop festival wat steeds meer mensen uit diverse windstreken van Nederland naar Helmond trekt verdient wat mij betreft een hele dikke pluim. De organisatie zet een totaalconcept neer wat ook voor de jeugd top is met o.a. breakdance battles, beatboxen, workshops, graffiti, BMX stunt shows en concerten met niet de minste namen uit de Hip Hop scene. Echt het bezoeken waard, ook voor mensen die niet echt van Hip Hop houden!

5. CULTUUR

Cacaofabriek

Ik blijf de Cacaofabriek een grote aanwinst vinden voor Helmond. In een mooi fris gebouw kun je diverse vormen van cultuur vinden met o.a. film, kunst en natuurlijk muziek. Sinds de opening ruim vijf jaar geleden ben ik er regelmatig te vinden. Ten eerste vooral als groot muziekliefhebber maar o.a. ook als fotograaf bij diverse evenementen. Na wat negatieve kritieken in het eerste jaar is het team van de Cacaofabriek er geweldig in geslaagd om deze culturele hotspot positief op de kaart te zetten.