De vijf van – Hans van Gennep

Hans van Gennep is de trotse eigenaar van boekhandel De Ganzenveer. Daarnaast is hij een rasechte en trotse Helmonder die zich ruimschoots inzet voor deze stad. Na bijna 40 jaar werkzaam in het boekenvak bij verschillende boekhandels heeft hij nog steeds een passie voor zijn vak en zijn klanten. Het mooiste zou zijn als die passie voor zijn vak kan samengaan met de passie voor zijn stad. Want elke stad verdient een goede boekhandel is zijn stellige mening! Genoeg redenen om eens met Hans in gesprek te gaan over zijn favoriete hotspots. 

1. CAFE

Cacaofabriek

Ik vind de Cacaofabriek een mooie combinatie van bedrijvigheid, activiteiten en horeca. Daarnaast vind ik de uitstraling van het gebouw en de buitenruimte ontzettend mooi. In het café kun je gezellig een drankje doen en ze als het lekker weer is kun je heerlijk op het terras zitten. Echt genieten!

2. LUNCHROOM

Welkom Thuis

Mocht je hier nog nooit geweest zijn, dan kan ik je deze lunchroom van harte aanbevelen. Het team, wat bestaat uit mensen met een lichte handicap wordt aangestuurd door een professionele leiding. De gedrevenheid en het plezier voor het werk straalt van de bediening af, daarnaast is de kwaliteit prima!

3. RESTAURANT

La Bocca Grande

De sfeer en het eten zijn top! Het is alsof je even uit het alledaagse Helmond stapt. Een echte Italiaanse beleving. Ook het aangrenzende grand café ‘De Vijfhoeck’, aan de kant van de kegelbaan, is het bezoeken waard.

4. EVENEMENT

Samenloop voor Hoop

Hoop, maar ook herinneringen doen leven! Ik vind dit een ontzettend goed initiatief en ook dit jaar heeft de organisatie weer een prachtige prestatie geleverd. Het maakt je weer bewust van het feit dat we er voor elkaar zouden moeten zijn als dat nodig is. Samen moeten we het doen!

5. CULTUUR

Literair Café

Als doorgewinterde ‘boekenman’ is het elke keer weer een feestje om te kunnen luisteren en kijken naar het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van literatuur. Vele schrijvers zijn zeer vereerd en verrast als ze optreden optreden in, veruit, de grootste en gezelligste café van het land. Chapeau!