De vijf van – Jeanette Hendriks

Jeanette Hendriks is geboren en getogen in Groningen. Zo’n 10 jaar geleden is ze naar Helmond verhuisd en daar geeft ze tot de dag van vandaag nog geen seconde spijt van gehad. Naar eigen zeggen is het een bruisende, bijzondere en verrassende stad! Jeanette is de eigenaar van Tiendas Diferentes. Een winkel met Fairtrade en duurzame producten gelegen aan de zijstraat van de Markt (vlakbij de kubuswoningen). Lees hieronder verder over de favoriete hotspots van Jeanette!

1. CAFE

Lunch en leescafé de Bieb

Je kunt hier heel gezellig zitten en naast een “gewoon” kopje koffie of thee kun je hier ook voor allerlei verschillende koffie of thee varianten kiezen. Wil je tijdens het lezen van een boek, tijdschrift of krant ook nog een klein hapje eten, dan is een kopje soep of een lekker broodje aan te raden.

2. LUNCHROOM

Welkom Thuis

Het is heerlijk lunchen bij Welkom Thuis. Een geweldig initiatief van Loes (de eigenaar) die mensen met een beperking de kans geeft om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Je ziet ook dat ze met veel plezier werken in deze lunchroom.

3. RESTAURANT

Loro Blonyo

Tri en Frans (de eigenaren) zijn vanuit huis begonnen met Indonesische afhaal menu’s en nu hebben ze al bijna een jaar hun eigen restaurant op de Markt in Helmond. Erg mooi om deze ontwikkeling te zien! 

4. EVENEMENT

FairTrade / Global goals Markt

De basis voor deze markt is gelegd bij Tiendas Diferentes. Daar vond in maart 2018 de eerste ontmoeting tussen 12 verschillende organisaties en bedrijven plaats die zich bezig houden met FairTrade , duurzaamheid, ontwikkelingssamenwerking en de Global goals. Inmiddels staat de derde editie van de markt op de agenda op zondag 27 oktober in het centrum van Helmond.

5. CULTUUR

Filmzalen Cacaofabriek

Voor bijzondere films of voorstellingen moet je naar de filmzalen van de Cacaofabriek. Als Groningse vond ik het heel bijzonder om de film ‘Het Wad’ in de filmzaal in Helmond te kunnen zien. Films die niet in de grote bioscoopzalen draaien kun je hier tegen komen. Iedere keer weer een bijzonder aanbod.