De vijf van – Tahné Kleijn

Tahné Kleijn zal bij het Helmonds publiek bekend zijn als de initiatiefnemer van het fotoboek genaamd Goeikes. Daarnaast heeft ze het stokje van Thomas Pieters overgenomen en is ze benoemd tot stadskunstenaar 2019/2020. Een creatieveling met liefde voor de stad! Tahné heeft meerdere jaren in het centrum gewoond en weet als het geen ander wat voor pareltjes we allemaal ins ons centrum hebben. Lees hieronder de hotspots van Tahné.
1. CAFE

Bobby’s bar

Ik hou van locaties waar je rustig kan zitten en niet overstemd wordt door muziek. Bobby’s bar is zo’n bar. De inrichting is heel gaaf en je kan er ook iets anders drinken dan een standaard biertje of colaatje.

2. LUNCHROOM

Il Borgo

Er kan niets op tegen het broodje Filetto di Manza, een goede verhouding tussen brood en beleg. Daarnaast is het ook gewoon een ontzettend gaaf pand. Naar het toilet gaan is een belevenis op zich!

3. RESTAURANT

33 good food

Als ze de friet van daar in een frietzaak zouden verkopen zou ik daar kilometers voor omrijden. Bij good food eet je op niveau voor een betaalbare prijs. De binnenplaats aan de achterkant van het restaurant is heel gezellig (en beschut tegen de wind).

4. EVENEMENT

Goeikes

Toch even reclame maken voor mijn eigen kindje. Goeikes was vorig jaar al een succes maar moet de komende jaren uitgroeien tot een heus fotofestival voor, door en over onze stad.

5. CULTUUR

Museum Helmond

Wat veel mensen zich niet beseffen is dat het museum een aantal van de grootste fotografen ter wereld naar Helmond heeft gehaald. Martin Parr heeft zelfs een serie gemaakt over onze stad. Dat in combinatie met de twee unieke locaties (wie houdt er niet van het kasteel?!) maakt het museum een locatie om trots op te zijn!


Alle berichten