Terug naar overzicht

Derde editie Helmond Art Festival in het centrum

Op zondag 10 september staat het centrum van 12.00-17.00 uur weer in het teken van het Helmond Art Festival. Bezoekers kunnen kennismaken met ruim 70 beeldend kunstenaars en straatmuzikanten. Ook het Kunstkwartier en Bibliotheek Helmond presenteren zichzelf.

Kunstenaars laten zien welke technieken zij gebruiken bij het maken van hun werk. Denk aan verschillende schildertechnieken en bijzondere materialen. Uiteraard kan er ook geshopt worden. Op zoek naar originele sieraden of modeaccessoires? Laat je verrassen door ambachtelijke sieraden vervaardigd uit glas of zilverklei, handbeschilderde zijden en wollen sjaals.

Piet Blomplein wordt kinderdomein

Het Piet Blomplein is ingericht als domein voor kinderen. Muziek, spellen en toneel staan hier centraal. Kinderen kunnen zelf aan de slag met leuke en leerzame workshops. Op het podium presenteren de jeugdorkesten van Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, Fanfare De Vooruitgang en Harmonie en Drumband Amicitia Brouwhuis zich.

In de Kindermuziektuin ze zich heerlijk muzikaal uitleven op muziekinstallaties en met spellen. Kunstkwartier Helmond is present om kinderen te inspireren. Muziek maken, dans, beeldhouwen, dansen: ze kunnen het allemaal ontdekken. Geniet op her Ranjaterras van een verkoelend drankje. Blije gezichtjes gegarandeerd!

Bas van de kerkhof jongleert thuis in Helmond met jongleergroep Hebbes

Onder begeleiding van de percussiegroep Padam laat de jongleergroep Hebbes je kennis maken met de diverse disciplines van het jongleren zoals diabolo, steltlopen, ballen en kegels. De Helmondse Bas van de kerkhof, Europees kampioen jongleren, mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Straatmuzikanten

Geen festival zonder muziek! Ochermerie tovert vrolijke klanken, liefhebbers van jazz kunnen hun hart ophalen met Hands up for Jazz, Trio Bakeliet neemt je graag mee op een muzikale zoektocht naar vergeten liedjes. Op het muziekpodium bij Lokaal42 swingende optredens van Ernst en Marnix en The Busquitos. The Busquitos spelen een aanstekelijke mix van virtuoze swingende met Louis Armstrong-rasp gezongen muziek een wervelend, vrolijk optreden!

Tetra-Town

Tetra-Town is een kleurrijk straat-atelier van gerecyclede melk-, vla- en vruchtensap-verpakkingen. Stoelen, krukjes, lampen, kussens en zelfs de parasol is gemaakt van lege pakken. Restvorm maakt in Tetra-Town een ultieme combinatie van mode, theater en recycling. Het is een complete recycle wereld. Als je genoeg inspiratie hebt opgedaan maak je je eigen hoed of pet, die je nog het hele jaar kan dragen. Fashionable, duurzaam en helemaal eco-hip. Een ouderwetse platenspeler speelt een zacht countrymuziekje op het Tetra-Terras. Kom je ook?

Kortom, een gezellige dag uit voor het hele gezin! Gratis toegankelijk.

Helmond Art Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Saskia Martens Blikopener, Atelier Vandré, Dug Out BV, Centrummanagement en  enthousiaste lokale en regionale ondernemers, instellingen, makers en kunstenaars.