Terug naar overzicht

Dit moet je zeker in huis hebben voor Pasen

Het is weer bijna Pasen. Twee vrije dagen waarop je lekker kunt eten en niets hoeft. Of nouja, in ieder geval eerste paasdag niet. Misschien word je tweede paasdag wel meegesleept naar het tuincentrum of de meubelboulevard. Maar goed, wat moet je eigenlijk in huis hebben voor een geslaagd paasfeest? En moet je daarvoor de hele stad door? Nee dus, want alles is te vinden in het centrum.

Eieren
1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei! Zo gaat het liedje in ieder geval. Dus slim om een flinke voorraad eieren aan te leggen voor twee dagen. Gekookt, gebakken, gevuld of geroerd: als je er biologische eieren voor gebruikt zijn ze sowieso het lekkerst. En – niet geheel onbelangrijk – het is een stuk kipvriendelijker. En waar koop je die in het centrum? Bij Ekoplaza aan de Kromme Steenweg.

Paasversiering
Een echte paastak staat zo gezellig. Van die kronkelende takken die je kunt versieren met kleine frutsels, strikjes en papieren konijntjes. Het is écht old school als je zelf eieren uit gaat blazen en schilderen. Dat klinkt simpeler dan het is (beetje slijmerig, check YouTube). Maar dan heb je wel versiering waar je nog jaren plezier van hebt. Bij Bloemenhuis Vermulst en Bloemsierkunst Valentijn kun je paastakken kopen.

Knutselspulletjes
Deze dagen zijn ideaal om gezellig met z’n allen te knutselen aan de keukentafel. Begin maar alvast met het sparen van lege toiletrollen, want daar kun je leuke paashazen en -kippen van maken. Met lijm, gekleurd karton en kleurpotloden kom je al een heel eind. Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk de verf. Want al die eieren moeten wel een kleurtje krijgen! Breng even een bezoekje aan Juuds, die heeft alles in huis.

Chocolade
Paaseitjes in alle soorten en maten, chocolade paashazen, chocoladerepen met bijzondere smaken; kom maar door! De paasdagen zijn een prima reden om flink te snoepen. Want ja, die eitjes blijven ook niet eeuwig houdbaar hè. We zijn een stel zoetekauwen hier in Helmond, want chocolade en bonbons kun je op heel veel plekken in het centrum kopen.

Alles voor een mooi gedekte tafel
Een uitgebreide lunch of ontbijt smaakt toch net iets lekkerder aan een mooi gedekte tafel. Met een mooi tafelkleed, al dat niet zelf geknutselde eierdopjes, bloemen, servetjes en het luxe servies is het meteen een heel feestelijk gevoel. Onder andere bij Coenen Tafelcultuur kunnen ze je hier prima over adviseren.

Een paasoutfit
Natuurlijk wil je er op je paasbest uitzien. Een outfit waarin je schittert tijdens de paasbrunch met de familie, maar waarin je ook eieren kunt schilderen. En als je voor de full paas-experience wil gaan, moet je er ook mee op de knieën kunnen, op zoek naar verstopte eitjes. Doe dan geen jurk aan, is ons advies. Voor een nieuwe outfit kun je het beste een paar uurtjes shoppen uittrekken, want we hebben heel veel kleding- en schoenenwinkels in het centrum.