Terug naar overzicht

Doen in Helmond centrum tijdens de herfstvakantie

Herfst kinderen met bladeren

Yes, vakantie! Tijd om leuke dingen te doen, op pad te gaan. Maar wat is er in Helmond centrum allemaal te doen? We denken graag met je mee en hebben een lijstje gemaakt van activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de herfstvakantie. Voor het hele gezin, wel zo gezellig.

Herfstkasteel
Het kasteel! Dat mag nooit ontbreken. Van 15 tot en met 30 oktober is het extra speciaal om te bezoeken, want dan is het helemaal in herfstsfeer. In de herfstvakantie nemen acteurs je mee terug naar de tijd van jonkheren, kasteelheren en kruidenvrouwen. Daarnaast kun je genieten van herfstlekkernijen. Een leuk en leerzaam uitje voor iedereen die van kasteelverhalen houdt.

Halloween vieren
We gaan weer lekker gruwelen tijdens Halloween! In het centrum kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar op 28 oktober meedoen aan de speurtocht om de vloek van de tovenaar te verbreken. Starten tussen 18-19 uur op het Piet Blomplein en de route eindigt bij het kasteel. Deelname is gratis!

LEGO-dag in de bieb
Ga op 26 oktober zelfstandig aan de slag met onze verschillende Lego-sets en robots. Bouw, speel en programmeer met Duplo, Lego, Lego Spike Prime en Lego Spike Essential. Leuk voor alle kinderen/jongeren en hun ouders. Graag van tevoren aanmelden. Je betaalt €1,50 voor een uur. Het eerste blok is van 10.00 – 11.00 uur en het laatste blok van 16.00 -17.00 uur. Aanmelden kan hier.

Speelhuis
Dit is ook leuk! Tijdens het KinderTheaterFestival in het Speelhuis staan er héél veel mooie jeugdvoorstellingen in Het Speelhuis. Ook dit seizoen heeft het theater weer een fantastisch programma samengesteld voor iedereen van 2 tot en met 12 jaar. Van knettergek tot liever-dan-lief, voor dromers en doeners, stoere voorstellingen en grappige activiteiten. Laat je schminken, ontmoet Assepoester of Brammetje Baas en beleef theater met het hele gezin.