Terug naar overzicht

Een Verhalenspeeltuin in het Burgemeester Geukerspark

Verhalenspeeltuin

Op 11 mei is de Verhalenspeeltuin in het Burgemeester Geukerspark officieel geopend. Al waren de speeltoestellen al eerder ontdekt door nieuwsgierige kinderen.

In de Verhalenspeeltuin staan plezier, taal en verhalen centraal. Kinderen kunnen naar hartenlust glijden, klimmen, ontdekken en spelenderwijs in aanraking komen met taal en verhalen. Het is een interactieve speel- en ontdekplek voor alle kinderen, midden in de stad en voor iedereen toegankelijk om avonturen te beleven. De bibliotheek gaat er ook educatieve activiteiten verzorgen. Leuk feitje: het is de énige Verhalenspeeltuin/literaire speeltuin in Nederland. Daar mogen we trots op zijn!

Populair trekpontje

Nu al het meest populair is het trekpontje. “Feitelijk gezien de enige pont die de Aa oversteekt”, vertelde Ruud Hakvoort lachend tijdens de opening. De speeltuin is mede ontworpen door schoolkinderen, en dat zorgde voor spannende en creatieve ideeën die zijn meegenomen in het ontwerp van de Verhalenspeeltuin. Een van die ideeën is een glijbaan die zo, hups, van de tweede verdieping van de bieb, over de straat, uitkomt in de speeltuin. Wie weet, ooit in de toekomst?