Terug naar overzicht

Evenementen september en oktober 2023

 Kleurrijk 3 september

Kleurrijk is een kleinschalig “kinderfestival” voor kinderen tot 12 jaar. Zingen, dansen, op ontdekking in de mysterieuze nanowereld, overheerlijke hapjes proeven, gekke bekken trekken of springen op een springkussen. Kinderen kunnen deze middag hun hart ophalen en hun fantasie laten gaan bij allerlei kleurrijke activiteiten.

Locatie: Markt

Helmond Art Festival 10 september

Ongedwongen kunst- en cultuursnuiven voor jong en oud

Zondag 10 september staat het centrum van Helmond volledig in het teken van kunst en cultuur; met een uitgebreid programma voor jong en oud. Naast een slingerende kunstmarkt door het centrum kun je volop genieten van straattheater, acrobatiek en muziek. Wie zelf creatief aan de slag wil, kan zich uitleven tijdens diverse workshops, waaronder graffiti, beeldhouwen en keramiek. Voor de kinderen wordt het Piet Blomplein omgetoverd tot kinderplein. Hier kunnen zij hun hart ophalen in de kindermuziektuin, ze kunnen volop workshops volgen, lekker bouwen in het techlab, muziekinstrumenten maken, schminken en nog veel meer. Ook hier muzikale optredens en dans van, voor en door kinderen. Kortom: een middag waar je bij wilt zijn!

Helmond Art Festival werkt samen met enthousiaste lokale en regionale ondernemers, instellingen, makers en kunstenaars om er een fantastische derde editie van te maken.

Locatie: Markt, Kerkstraat, Veestraat.

Blaasfestijn

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 vindt er weer een nieuwe editie van het Blaasfestijn Centrum Helmond plaats. Dit festijn speelt zich af in het centrum van Helmond waar het op deze koopzondag gezellig druk zal zijn! Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zullen diverse kapellen de Helmondse binnenstad vullen met muziek op verschillende podia. Iedere kapel zal meerdere keren laten horen hoe zij de sfeer kunnen brengen die dit festijn zo uniek maakt.​

Tijdens het festijn wordt er gestreden om twee Gouwen Hellemonders. Eén trofee gaat mee met de kapel die de meest muzikale herinnering achterlaat bij het Helmondse publiek en één trofee gaat naar de beste leutkapel. Rond 17:30 zal de prijsuitreiking plaatsvinden op het Havenplein.

Urban Matterz – Urban Sports & Culture Festival 23 en 24 september

ZATERDAG We trappen het festival af op zaterdag 23 september met het UrbanMatterz Oldskool Hiphop-concert, waar de grootheden uit de geschiedenis van de hiphop hun opwachting maken.

ZONDAG Op de festivalzondag, 24 september, combineren we het beste van urban sports & culture met de rijke hiphopcultuur. Vanaf 10:00 uur zijn er in en rondom De Cacaofabriek diverse urban activiteiten en demonstraties die de veelzijdigheid van urban cultuur laten zien. Meedoen kan natuurlijk ook!

Artist Talk Alles wat je wilde weten over de early days of hiphop kun je deze dag vragen aan de mensen die erbij waren. Sterker nog, de artiesten die aan de basis stonden van de meest invloedrijke culturele stroming van dit moment. Zet je schrap voor onversneden anekdotes, feitjes en flauwekul, straight from the source. Helemaal gratis!

Urban Movies Effe chillen tijdens een toffe urban- of hiphopfilm? Geen probleem! We hebben een speciaal hiphopfilmprogramma tijdens het festivalweekend.

Halloweentocht 2023

Doe jij mee? Laat honderden kinderen (met ouders en grootouders) kennismaken met het centrum.

Over een aantal weken is het alweer Halloween. En dat betekent: de Halloween kinderspeurtocht door het centrum op vrijdag 27 oktober. Ieder jaar zijn er honderden kinderen die de Halloweenroute met hun (groot-) ouders lopen en zo ook kennis maken met ons mooie centrum.

Ook dit jaar is Helmond is weer betoverd! Het is aan de kinderen om de juiste toverspreuk te vinden om de vloek op te heffen. Kinderen gaan gedurende de speurtocht op zoek naar aanwijzingen in de etalages en bij de acts en verzamelen zo cijfers en letters, die samen de juiste toverspreuk vormen.

Vinyl Platenbeurs

Gezellige platen- en cd-beurs op de Helmondse Markt, midden in het centrum. Deelnemers uit het hele land bieden lp’s, cd’s en andere muziekspullekes te koop aan. De entree is gratis. Deze editie vindt plaats tijdens Bluesroute 2023, waarbij een weekend lang door de hele stad bands optreden.

Bluesroute

Sell your soul at the crossroads and follow the… Bluesroute! Het gehele centrum van Helmond zal dit weekend weer vol in teken staan van de blues! Een geweldig gratis festival dat je als liefhebber niet mag missen.

Deze 12 editie zal weer veel op het menu hebben staan. 3 dagen lang, ruim 45 live acts, 15 binnen- en buitenlocaties, programmaspecials en hotelarrangementen. Dat maakt Bluesroute Helmond één van de grotere gratis bluesfestival van de Benelux!

De FairTrade & Global Goals Markt

1x per jaar (op de laatste zondag van oktober) wordt in Helmond een FairTrade & Global Goals markt (FTGG) georganiseerd, een ontmoetingsplaats voor kleine goede doelen, organisaties, ondernemers en belangstellenden die zich bezighouden of willen houden met FairTrade en de Global Goals.

De FairTrade & Global Goals Markt valt samen met de start van de FairTrade week in het najaar. Dankzij deze markt zijn er al diverse samenwerkingen ontstaan tussen verschillende organisaties en zijn er nieuwe contacten gelegd. De markt draagt bij aan de mondiale bewustwording van de inwoners van Helmond en omgeving en (nieuwe) duurzame initiatieven.

Weten wat er nog meer te doen is in Helmond? Kijk op de website van Visit Helmond!

Evenementen in Helmond | Visit Helmond