Geniet van je zomervakantie met Bibliotheek Helmond-Peel

In de zomervakantie heeft Bibliotheek Helmond-Peel een superleuk vakantieprogramma! Er is in Asten, Helmond en Someren van alles te beleven.

Workshops

Schrijf je in voor een van onze workshops: maak je eigen sleutelhanger met een 3D printer en het programma Tinkercad of doe mee aan de greenscreen workshop in het nieuwe TechLab. We gaan codes kraken met een eigen ontworpen escapegame en eigen wereldjes maken in een stolp of schuddebol. We leren van alles over het prehistorische dier de Mammoet, gaan toveren met toverboekjes en gek doen met de verhalen van Roald Dahl.

Blikkie de Voorleesbus gaat op ‘Zomertour’ door Asten, Helmond én Someren! Hij komt in parken, speeltuinen en bij de Bibliotheek! Daar kan je genieten van de mooiste voorleesverhalen. We gaan op woensdag bovendien voorlezen in de Bibliotheken in Asten, Helmond en Someren. In Deurne hebben we helaas geen workshops vanwege de beperkingen in het Cultuurcentrum en de afspraken met de gemeente, maar je bent natuurlijk welkom in de andere locaties.

Voor uitgebreide info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Vakantielezen

Misschien weet je nog niet waar je deze zomervakantie doorbrengt. Maar waar je ook bent: met de Bibliotheek kun je heerlijk op avontuur in je hoofd. Voor gezinnen hebben we een speciaal Vakantielezen programma. Hierbij is de Bibliotheek jouw reisleider! Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen leuke avonturen kunt beleven. Met Vakantielezen kan iedereen tot en met 6 september thuis aan de slag. Dus ga mee op reis en maak ook nog kans op leuke prijzen!

Zo doe je mee:

  • Meld gratis je gezin aan en doe samen de opdrachten.
  • Haal de landkaart op in de Bibliotheek
  • Hebben jullie de 3 opdrachten per land gedaan? Schrijf het woord op en haal de sticker in de Bibliotheek.
  • Heb je alle stickers verzameld? Maak een foto van jezelf met de volle landkaart.
  • Stuur de foto in en maak kans op leuke prijzen!

Een zomer vol verhalen

Lekker lezen in de vakantie? In de Bibliotheek kun je terecht voor spannende, gezellige en interessante verhalen. De openingstijden t/m 23 augustus: Bibliotheek Helmond: maandag t/m zaterdag van 10:00-16:00 uur: Asten, Deurne en Someren: maandag t/m zaterdag 10:00-13:00 uur. Bibliotheek Deurne is van 3 t/m 15 augustus gesloten.

Bibliotheekleden kunnen 24/7 e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek. En natuurlijk is er ook dit jaar het zomercadeautje van de Bibliotheek: de VakantieBieb.

Met de VakantieBieb-app kan iedereen, leden en niet-leden gratis e-books lezen. Je vindt er tientallen e-books en luisterboeken, voor elk wat wils: van spanning tot chicklit, van literatuur tot informatief.

De VakantieBieb-app is open in juli en augustus.

Alle informatie is na te lezen op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/zomerbieb


Alle berichten