Het centrum

image

Welkom in Helmond centrum!

Het centrum van Helmond staat bekend om zijn markante kasteel, mooie tentoonstellingen, bijzondere monumenten en architectuur. Er is veel kunst op straat en er zijn een tal aan gezellige terrasjes op de Markt of aan het water waar u heerlijk kunt genieten van de omgeving.

Helmond kent een verrassend aanbod aan winkels. Naast de bekende winkelketens, zorgen juist de vele ambachtelijke winkels en zelfstandige ondernemers ervoor dat persoonlijke aandacht en Brabantse gezelligheid weer centraal staan. Specialisten op het gebied van o.a. mode, schoenen, parfumerie en lifestyle staan voor uw klaar met een vakkundig advies. Speciaalzaken op het gebied van fruit, groente, delicatessen en de keurslager laten uw proeven en genieten van hun passie en ambacht.

Natuurlijk kunt u ook genieten van pure en eerlijke maaltijden bij een van onze gezellige horecagelegenheden. Overdekt winkelen kunt u in de Elzaspassage. Combineer een dagje winkelen in Helmond vooral met gezellig uitgaan of met het grote culturele aanbod dat het centrum biedt.

Met een wandeling door het centrum van Helmond komt u in aanraking met verrassende elementen zoals de prachtige beeldenroute en de eeuwenoude Lambertuskerk. Zo kunt u bijvoorbeeld na een bezoek aan de Lambertuskerk, die bekend staat om zijn beroemde Robustelly orgel, genieten van het pittoreske Lambertushof. Een uniek pleintje achter de kerk waar artistieke evenementen plaatsvinden en leuke winkeltjes te vinden zijn.

image

Liever naar het theater of de bioscoop?

Ook hiervoor bent u in Helmond centrum aan het juiste adres. Bezoek het vernieuwde Theater Speelhuis, gevestigd in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar u keus heeft uit een zeer gevarieerd aanbod aan voorstellingen. Voor een goede film kunt u terecht in de Pathé bioscoop of in een van de filmzalen van de Cacaofabriek.

Natuurlijk mag een bezoek aan Museum Helmond niet ontbreken. Het museum is gevestigd op twee locaties, in het kasteel en in de Kunsthal. In de moderne Kunsthal presenteert het museum tijdelijke fotografie- en kunsttentoonstellingen met een (inter)nationaal karakter. In het kasteel beleeft u het kasteelverhaal, hoe er oorlog werd gevoerd, hoe het kasteel werd gebouwd, wat de bewoners aten en hoe er omgegaan werd met de liefde, met vrouwen en met kinderen. Ook kunt u jaarlijks terecht in het kasteel voor een bezoek aan Sinterklaas tijdens het bekende Helmondse evenement 'Het Kasteel van Sinterklaas'.

Helmond Centrum is goed bereikbaar, u kunt makkelijk en voordelig parkeren en ook is er genoeg ruimte voor uw fiets in een van onze bewaakte fietsenstallingen.

Helmond centrum, een uniek centrum dat blijft verrassen en inspireren! Kom en geniet van de gastvrijheid en het prachtige en diversiteit aan aanbod. Welkom in Helmond centrum!