Terug naar overzicht

Helmond Sinterklaasstad!

Het weer wordt kouder en de dagen worden sneller donker… dat betekent maar een ding… Sinterklaas komt weer naar Helmond! Op 19 november is het weer zover, de dag waar iedereen naar uitgekeken heeft, de intocht van Sinterklaas! Dit jaar zal hij opnieuw per stoomboot met al zijn pieten de haven van Helmond binnenvaren.

Programma intocht 19 november: 

12:30 uur: ter hoogte van Keyserinnedael, Kanaaldijk Noordoost 70, warmen Bart & Theo het publiek vast op voor de komst van Sint en zijn pieten. 

13:00 uur: Sinterklaas en zijn pieten arriveren per stoomboot. De burgemeester verwelkomt hen en overhandigt de sleutel van het Kasteel van Sinterklaas.

13:20 uur: het gezelschap gaat in optocht naar de Markt. Daar is het publiek inmiddels warm gemaakt door Kidz DJ.

14:00 uur: Kidz DJ zal samen met Bart & Theo het programma van de middag presenteren met wervelende optredens van onder meer DéDé Dance, Dansschool Reniers, Knipjumpers, D-Light, Nina & Nina, Kunstkwartier en HMC. 

Sinterklaas zal op 19 november zijn plek innemen in het Kasteel van Sinterklaas. Van 21 november t/m 3 december (m.u.v. maandagen) kunnen kinderen het Kasteel van Sinterklaas bezoeken. De kaartverkoop start op 1 november om 00:00 uur via www.hetkasteelvansinterklaas.nl

Ook kun je genieten van een heus Sinterklaascircus, Sinterklaas in de Piste! Dit circus strijkt van zondag 19 november t/m zondag 3 december neer op het Havenpark. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Sinterklaas in de Piste.

Daarnaast kun je natuurlijk je Sinterklaasinkopen doen in Helmond Centrum! Op 26 november en 3 december is er een extra koopzondag van 12:00 – 17:00 uur en op 4 december is er een extra koopavond tot 21:00 uur.