Terug naar overzicht

Hier is het feestje! Tijdens carnaval 2024 in Helmond Centrum

Klaar om te carnvallen in Helmond-Centrum, maar weet je nog niet precies waar je moet zijn? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt! Hier de hoogtepunten in ons centrum tijdens deze carnaval die je niet mag missen:

Feestelijke Aftrap bij Vurgloeie

Op vrijdag 9 februari trappen de Keiebijters het carnavalsfeest af met Vurgloeie, een spetterend evenement vol entertainment en gezelligheid. Het Mizunallen-plein voor Hoftempel West-Ende staat weer vol met optredens van lokale artiesten en bekende namen, waaronder Bram Krikke, Stefan & Sean, Bonte Carlo en de Zware Jongens. Het feest kan beginnen om 15.30 uur en de toegang is gratis voor iedereen!

Officiële Start en Sleuteloverdracht

Op zaterdag 10 februari begint om 14.00 uur het officiële openingsfeest op het Mizunallen-plein na de symbolische overdracht van de stadsleutel. Drie podia zullen worden opgezet om verschillende carnavalsverenigingen een platform te bieden voor hun optredens. Een hoogtepunt van de middag is het moment waarop de Kei ceremonieel uit de grond zal komen, waarmee het officiële startsein voor het carnaval wordt gegeven.

Kei-Oranjebal: Neon Feestelijke Sfeer

Op zaterdagavond, vanaf 20.00 uur, wordt Traverse omgetoverd tot een neon-verlichte dansvloer tijdens het Kei-Oranjebal. Drie zalen zullen worden gevuld met de leukste muziek en optredens van diverse artiesten, waaronder De Knallers, PartyFriex en Def Rhymz. Kaartjes zijn verkrijgbaar voor 22 euro per stuk, en het belooft een avond vol onvergetelijke momenten te worden voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder.

Bekroonde Optocht

Op zondag 11 februari komt de stad tot leven met de kleurrijke en gezelligste optocht die door de straten van Helmond trekt vanaf 13.30 uur. Deelnemers vanuit het hele land zullen hun prachtig versierde carnavalswagens laten zien terwijl ze strijden om de titel van beste in de categorieën. De prijsuitreiking vindt plaats op het Mizunallen-plein om 18.15 uur, waarna het feest nog tot in de late uurtjes doorgaat.

Muzikale Klanken bij Prijsbloaze

Maandag 12 februari staat in het teken van muziek tijdens Prijsbloaze, waar verschillende kapellen vanaf 13.00 uur de binnenstad zullen vullen met vrolijke melodieën. Buitenpodia zullen op verschillende locaties worden opgezet voor live-optredens, met als hoogtepunt een samenkomen op het Mizunallen-plein voor een groots feest.

Butskes Kroegentocht

Op carnavalsdinsdag 13 februari begint om 14.00 uur Butskes Kroegentocht, een leuke kroegentocht waarbij deelnemers langs zeven gezellige cafés gaan en onderweg verschillende uitdagingen aangaan. Een stempelkaart is verkrijgbaar voor 16 euro en biedt bij ieder deelnemend café een verfrissend drankje. Het evenement wordt afgesloten met een feest op het Mizunallen-plein, waar deelnemers hun volle stempelkaarten kunnen inleveren voor een speciaal herinneringsspeldje.

Laatste Uurtjes bij Nog inne Kei’er

Op dinsdagavond vanaf 20.30 uur wordt op het Mizunallen-plein het laatste hoofdstuk van het carnavalsfeest van 2024 afgesloten tijdens Nog inne Kei’er. Met optredens van lokale bands en bekende artiesten, waaronder de Gebroeders Rossig en Hofkapel de Klinkers, belooft het een memorabele avond te worden. Om 23.11 uur zal symbolisch de Kei weer in de grond zakken, waarmee een einde komt aan een onvergetelijk carnavalsseizoen in Helmond-Centrum.

Het is een weer een gezellige drukke planning, jij bent er dit jaar toch ook bij?