Terug naar overzicht

In Beweging Tegen Kanker in de kasteeltuin

Op 25 en 26 juni staat de kasteeltuin helemaal in het teken van het evenement In Beweging Tegen Kanker. Op zaterdagmiddag om 14.00 zullen de eerste lopers starten en zondag rond 16.00 zullen de laatste over de finish komen. De hele nacht door dus? Dat klopt. Je moet het zien als een soort estafetteloop.

Verschillende teams gaan wandelen om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar is het, beter gezegd, voor drie lokale goede doelen waarbij verbinding centraal staat:

Inloophuis de Cirkel
Hospice Bakel
Afdeling oncologie Elkerliek ziekenhuis

De route is het rondje om het kasteel. Lekker overzichtelijk en niet te lang, dus voor de meeste mensen prima te doen. Op zondag start om 10.00 uur de kinderloop. Kinderen lopen dan een half uurtje mee.

Ook als je geen wandelaar bent, is het absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen en de lopers aan te moedigen. Er is een podium met amusement in de kasteeltuin, je kunt een drankje doen en voor het kasteel is een heus kinderplein met een springkussen, kabelbaan en verschillende spellen als sjoelen, en blikgooien. Genoeg te doen!

Je kunt de goede doelen ook sponsoren door wenszakken met een lichtje erin te kopen. Je kunt hier een wens of persoonlijke boodschap op schrijven. Zaterdagavond is er een lichtjesceremonie waarbij alle wenszakken langs het pad door de kasteeltuin komen te staan. Een moment om even stil te staan bij iedereen die te maken heeft met kanker.

Je kunt ook een boodschap langs het parcours achterlaten met een wenskaart. Deze zijn te koop bij een van de vele kramen. De opbrengst gaat ook helemaal naar de goede doelen.

Wil je je aanmelden als sponsor of deelnemer? Alle informatie is te vinden op https://www.inbewegingtegenkanker.com