Terug naar overzicht

Interview met nieuwe ondernemer uit het centrum

Helmond centrum is een onderneming rijker. Schoonheidssalon Face and Bodycare heeft haar weg gevonden naar het centrum. Wij gingen in gesprek met de eigenaresse om meer te weten te komen over haar onderneming en hoe zij het ervaart om in deze bijzondere tijd te ondernemen. Lees hieronder het interview.

Hi Linda! Stel jezelf eens voor.

Ik ben Linda Meulendijks, 42 jaar, gemotiveerd, en een workaholic (ik wil graag van alles op de hoogte zijn m.b.t. productkennis). Daarnaast ben ik sociaal, vriendelijk en heb ik een luisterend oor.

Sinds 2000 heb je een eigen schoonheidssalon. Dit jaar heb je de keuze gemaakt om naar het centrum te verhuizen. Wat gaf de doorslag hiervoor?                         

In het centrum is meer levendigheid dan in een winkelcentrum en ik wilde graag uitbreiden van één naar twee behandelkamers. Dat was een mogelijkheid op de Markt in Helmond.

Voor welke behandelingen kunnen klanten bij jou terecht?

Voornamelijk gezichtsbehandelingen voor alle huidtypes, epileren en ontharen met IPL. Ook komt er regelmatig een cosmetisch arts in de salon voor een gratis consult. Daarnaast heb ik apparatuur voor het verwijderen van couperose en dergelijke.

Hoe probeer jij jezelf te onderheiden van andere schoonheidssalons?

Ik volg 6 á 10 trainingen per jaar, waardoor ik altijd up-to-date ben. Klanten voelen zich op hun gemak bij mij. Ik ben niet opdringerig en overleg altijd samen met de klant. Ook het werken met apparatuur is onderscheidend evenals de mogelijkheid voor de klant om een consult te krijgen van een cosmetisch arts.

Met jouw schoonheidsbehandelingen val jij onder de contactberoepen die momenteel verplicht de deuren moeten sluiten. Hoe heb jij dit ervaren?

Ik heb het klantcontact ontzettend gemist, en het werk op zich ook. Ik ben graag bezig. Het voordeel was dat ik nu meer tijd had om de nieuwe salon perfect te verbouwen.

Waar ben jij momenteel mee bezig aangezien jij jouw werk niet kunt uitvoeren?

Het verbouwen van de nieuwe salon en daarnaast het bezorgen van producten bij klanten thuis.

Heb jij ook iets positiefs kunnen halen uit deze huidige situatie?

Ja, zeker. Ik heb veel steunbetuigingen van klanten gehad. Even een appje, soms zelfs een kaartje. Het gaf me een prettig gevoel te merken dat je zo’n fijn contact heb met je klanten.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Face and Bodycare?

Ik zie de toekomst zeer positief. Hopelijk binnenkort weer snel aan het werk. Gelukkig heb ik al een goedlopende salon, ik verwacht het alleen maar drukker te krijgen nu ik in de stad zit.

Face and Body Care is sinds kort gevestigd aan de Markt op nummer 47.

  • Dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 21.00
  • Vrijdag van 9.00 tot 17.00
  • Zaterdag van 9.00 tot 16.00