Interview met Marie-Claire van Lokaal Cadeau

Werkgevers die hun personeel met kerst, of een andere gelegenheid, een cadeau willen geven, kunnen dat met Lokaal Cadeau gemakkelijk doen. Daarmee steunen ze ook nog eens de lokale ondernemers die het ik deze tijd goed kunnen gebruiken. Wij gingen in gesprek met Marie-Claire Coenen, een van de initiatiefnemers (van Lokaal Cadeau)

Jij bent het initiatief ‘Lokaal Cadeau’ begonnen. Wat is dit precies? 

Lokaal Cadeau is een online platform, boordevol cadeaus van lokale ondernemers. Je kunt het zien als een lokale online winkelmand. Wij verkopen een diversiteit aan unieke geschenken middels inlogcodes, zodat een werkgever haar werknemers, vrijwilligers of relaties geschenken kan geven waar iedereen blij van wordt. Wij verzamelen alle cadeaus en verpakken deze per werknemer of relatie in een mooie tas, zodat de werkgever het feestje van cadeaus uitdelen behoudt. Intussen is de lokale middenstand blij met alle bestellingen.

Hoe ben jij op het idee gekomen om dit op te zetten? 

Ik was voorheen betrokken bij het organiseren van kerstmarkten, maar wilde een concept bedenken wat toekomstbestendig is, waar het aanbod vele malen groter en gevarieerder is en waarbij lokale goede doelen betrokken worden.

Denk je dat met de huidige situatie nog meer behoefte is aan lokale producten? 

De wereld wordt steeds groter en sneller, waardoor ‘vertrouwd’ en ‘dichtbij’ steeds belangrijker wordt. Als wij met z’n allen willen dat we ook in de toekomst een gezellig centrum met leuke winkels en gezellige horeca kunnen bezoeken, dan moeten wij er ook voor zorgen dat wij onze euro’s in onze eigen woon- en/of werkomgeving besteden.

Kun je verklappen wat er o.a. in zo’n pakket zit? 

Dat is heel divers. Van een lunch, diner of bierproeverij, via een fles parfum, een boormachine of een ijstaart, naar een entree voor het gemeentemuseum en Helmond Sport tot diverse workshops en trainingen. Mocht je ook nog iets over hebben voor een lokaal goed doel, dan zou je kunnen schenken aan bijvoorbeeld de Dierenambulance Helmond of sociaal restaurant Ratatouille. Kijk eens op www.lokaalcadeau.nl en log in met: LOK-TES-co8659. Dan zie je het vanzelf.

Wat is het verschil tussen ‘Lokaal Cadeau’ en het ‘Hellemond Gift’? 

Hellemond Gift is een lokale cadeaubon waarmee je bij diverse winkels in Helmond kunt betalen. Dit is een prachtig initiatief van Stichting Hellemond Gift, daarom hebben wij dit omarmd. Op onze site kun je kiezen voor o.a. een bon van Lokaal Cadeau of voor Hellemond Gift, want samen kun je alleen maar sterker worden. Lokaal Cadeau heeft ook klanten buiten Helmond en strekt zich inmiddels uit over diverse Peelgemeenten. Met een bon van Lokaal Cadeau kun je ook bij onze partners buiten Helmond terecht.

Is dit uitsluitend voor bedrijven of kunnen particulieren er ook een aanschaffen?        

Ons initiatief is puur voor bedrijven. Het kan echter wel voor verschillende gelegenheden ingezet worden. De gebruikelijke is natuurlijk het kerstpakket, maar het kan bijvoorbeeld ook ingezet worden voor jubilea, Pasen, Nationale Secretaressedag, of het inluiden van de bouwvak. Verder komen wij binnenkort ook met een online verjaardagservice.

Hoe ziet de toekomst van ‘Lokaal Cadeau’ eruit? 

In een woord: STRALEND!


Alle berichten