Terug naar overzicht

Kerstsferen in Helmond centrum

Ben je ook zo gek op Kerst? Komend weekend staat het centrum van Helmond helemaal in het teken van Kerst met allerlei gezellige activiteiten. Ben je nog van plan om Kerst- en Nieuwjaarsinkopen te doen? Dan is dit weekend hét moment om dat te doen. Laat je onderdompelen in magische sferen! Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste activiteiten.

Sfeervol winkelen tijdens de Kerstmarkt

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december is er een sfeervolle Kerstmarkt in de Elzas Passage. Op deze markt vind je diverse Kerst artikelen, voor ieders wat wils. De Elzas wordt omgetoverd in een heerlijke warme Kerstsfeer.

Laat je wens achter bij de Kerstwensboom

De Kerstwensboom staat weer te stralen in het centrum van Helmond. Wie draag jij een warm hart toe en wens jij een compleet verzorgd uitje in Helmond? Deze zaterdag én zondag tussen 12:00 – 17:00 uur lopen Kerstengelen op de markt om Kerstwenskaarten uit te delen. Je kunt de kaarten ook afhalen bij de Deftige Aap. Schrijf je wens op de Kerstwenskaart en stop ‘m in de brievenbus naast de Kerstwensboom op de Markt. De meest bijzondere wensen worden vervuld, in samenwerking met lokale ondernemers. 

Op zondag kun je ook nog eens gratis warme chocomelk met slagroom krijgen in de sfeervolle winterse kraam naast de Kerstwensboom. Reden genoeg om even langs te komen!

Waar?
– Datum & tijd: zaterdag 17 en zondag 18 december om 12:00 – 17:00 uur
– Locatie: Markt, centrum Helmond

Kerstklanken van Papa Dre

Op zondag 18 december zorgen de Papa Drè Dixie Paraders in het centrum voor sfeervolle live muziek! Wat kun je verwachten? Fijne jazz-klanken, Kerstmuziek en een hoop gezelligheid!

Waar?
– Datum & tijd: zondag 18 december om 13:00 uur
– Locatie: Helmond centrum

Senna Willems treedt op in de Elzas

Senna Willems, dé Helmondse zangeres, bekend van ‘The Voice Kids’ en ‘We Want More’ zingt op zaterdag 17 december in de Elzas Passage. En na afloop kun je haar ontmoeten tijdens een Meet & Greet!

Waar?
– Datum & tijd: zaterdag 17 december om 13:00 uur
– Locatie: Elzas Passage

Zing mee met het Kerstmannenorkest

Een hi-la-risch Kerstmannenorkest in het centrum van Helmond. We verklappen niet teveel, hier wil je bij zijn!

Waar?
– Datum & tijd: zondag 18 december om 13:00 uur
– Locatie: Helmond centrum

Ontmoet Scrooge in levende lijve

Wie kent het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, een karakter uit het verhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens, niet? Hij brengt zondag een bezoekje aan ons centrum. Volg de geur van gepofte kastanjes en ontmoet Scrooge in levende lijve!

Waar?
– Datum & tijd: zondag 18 december
– Locatie: Helmond centrum

Kerstman met zijn riksja

Ho ho ho! Stap bij de Kerstman op zijn riksja, ofwel Kerstfiets, en rij gezellig met hem mee door het centrum van Helmond. Je stapt gegarandeerd met een lach weer af!

Waar?
– Datum & tijd: zondag 18 december
– Locatie: Helmond centrum