Terug naar overzicht

Koningsnacht en -dag in Helmond Centrum

Koningsnacht en -dag zijn jaarlijks natuurlijk dé hoogtepunten in Nederland, waarbij iedereen een oranje kledingstuk uit de kast trekt en de straten gevuld zijn met muziek, kraampjes en entertainment. In onze gezellige centrum is dit niet anders. Hieronder lees je wat je welke dag kunt verwachten!

Koningsnacht: Vrijdag 26 april

Op vrijdag 26 april barst het feest los in hartje Helmond. Het centrum komt tot leven met verschillende buitenpodia, met optredens van de beste DJ’s en artiesten. Ook op Koningsnacht is het plezier voor jong en oud. Wist je dit al? De Helmondse horeca kent tijdens Koningsnacht geen sluitingstijden, dus duik vooral na afloop nog de kroeg in!

Koningsdag: Zaterdag 27 april

Op zaterdag 27 april gaat het feest in Helmond natuurlijk door. Het centrum staat vol met verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Overal vind je buitenpodia met live-optredens van bands en DJ’s, die de menigte laten dansen en meezingen op de vrolijke deuntjes. Maar er is meer dan alleen muziek!

Voor degenen die graag snuffelen tussen tweedehands schatten is er de slingermarkt, die zich uitstrekt door het hele centrum. Van de Markt tot aan de Koninginnewallen, overal zijn kraampjes te vinden met een divers aanbod aan spullen. En speciaal voor de kleintjes is er de kindervrijmarkt bij de Boscotondo, waar ze hun eigen spulletjes kunnen verkopen of op zoek kunnen gaan naar nieuwe schatten.

Ook is er dit jaar het springkussenfestival in De Kasteeltuin! Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven op de verschillende springkussens, terwijl ouders ontspannen kunnen genieten. En als dat nog niet genoeg is, kunnen bezoekers deelnemen aan het Koningsschieten, een presentatie van de Brandweer bijwonen of zich wagen aan de oud-Hollandse spelen. Overal in het centrum kom je het vrolijke Looporkest ¿Que màs? Fun Orchestra tegen, dat zorgt voor nog meer gezelligheid en vermaak. Kortom, voor Koningsnacht en -dag ben je in Helmond aan het juiste adres!

Wil je meer weten over het programma en alle activiteiten die plaatsvinden tijdens Koningsnacht en -dag in Helmond Centrum? Neem dan een kijkje op de officiële website van het evenement: www.koningsfeestenhelmond.nl.