Terug naar overzicht

Moederdagactie door Helmond Centrum en Stichting KNOOP

Op zaterdag, 7 mei, kun je van 11.00 – 16.00 uur een bijzonder hartje kopen of zelf maken voor een mooi doel: het helpen van vluchtelingen uit onder andere Oekraïne, Afghanistan en Syrië. Bij de kraam kun je meteen invullen waarom jij je eigen – of een andere – moeder een warm hart toedraagt en daarmee maak je kans op een weekendje Helmond met een overnachting in Golden Tulip Hotel West-Ende.

Deze actie voor Moederdag is een samenwerking tussen ondernemers van Helmond Centrum en Stichting KNOOP. Oprichter van de stichting is knopenkunstenaar Damir Mumini. Damir is bekend van veel projecten met maar één doel: het verbinden van mensen. “Iedereen heeft een hart dat we verbinden aan anderen, zoals familie en goede vrienden. Maar we vergeten het nogal eens, kijk maar naar alle brandhaarden wereldwijd.”

Damir laat je tijdens de Moederdagactie zelf een knoop ontwerpen in de vorm van een hart. Dit hart kan je zelf kleien en doneren aan de stichting KNOOP of er een unieke en persoonlijke kaart van laten maken voor je moeder. Door een hart te kopen, help je vluchtelingen uit onder andere Oekraïne, Afghanistan en Syrië.

De actie is ook een mooie gelegenheid om het centrum te bezoeken en te zien wat er allemaal ontwikkeld wordt. Er zijn de afgelopen tijd weer veel leuke winkels en horecazaken geopend. En er ligt nog meer in het verschiet, neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het Burgemeester Geukerspark. Natuurlijk staan de ondernemers er ook weer klaar voor je met een persoonlijk advies voor het perfecte Moederdag cadeau.

Het weekendje weg in onze eigen stad wordt aangeboden door de ondernemers van Helmond Centrum, de Elzaspassage en hotel Golden Tulip West-Ende.