Nieuwe eigenaresse van stadstoilet The Rose Garden

Tim Mossholder ©

Winkelend Helmond hoeft zich geen zorgen te maken bij hoge nood: stadstoilet The Rose Garden heeft in de Eindhovense Isabella van Meurs (51) een nieuwe toiletmanager.

Het viel voormalig toiletdame Geraldine Setz (70) wel zwaar toen ze voor de laatste keer de deur van ‘haar’ stadstoilet achter zich sloot. ,,Ik heb er van moeten huilen”, bekent ze vanaf de stoel met zebraprint in haar vertrouwde plekje.

Na veertien jaar draagt ze het stokje over aan Isabella van Meurs. ,,Ik kwam hier toevallig binnen”, vertelt de nieuwe eigenaresse. ,,We waren een beetje lollig aan het bespreken dat ik het over zou nemen.” Van het een kwam het ander en na een tijdje besloot de Eindhovense vrouw dat dit haar kans was. ,,Ik kan hier voor mezelf werken en dit is lang vol te houden”, legt ze uit.

Verandering moet kunnen

The Rose Garden is al lang een vaste waarde in de Helmondse binnenstad, wat niet betekent dat alles bij het oude moet blijven. Verandering moet kunnen, is Isabella van mening. ,,Ik denk erover om een groot bord op te hangen waar mensen post-its op kunnen plakken, of een krijtbord waar men wat op kan schrijven”, legt ze uit. De trouwe witte rozen die bij binnenkomst tegen de muur staan kunnen ook wel een keer anders, zo zegt ze. ,,Misschien worden het wel rode of roze rozen. Ik verander dingen graag van tijd tot tijd.”

Wat er zeker niet gaat veranderen is de hygiëne. ,,Dat vind ik het allerbelangrijkste. Misschien komen er wel dispensers met ontsmettingsgel bij de wastafels, maar dat ligt nog in de toekomst”, vertelt de nieuwe toiletdame, die ondertussen ook haar plek op een zebra-stoel heeft gevonden.

Fijne dag nog meneer!

Geraldine Setz weet nog niet wat ze gaat doen. ,,Misschien ga ik bij mijn dochter in de kapsalon staan.” Een mannelijke bezoeker loopt naar buiten. Setz zegt nog een keer wat ze veertien jaar steevast tegen iedere klant zei: ,,Fijne dag nog meneer!” En ze zwaait.

Bron: ED.nl

Foto: Tim Mossholder ©


Alle berichten