Terug naar overzicht

Zwieren en zwaaien op de zomerkermis in hartje Helmond

De zomerkermis in Helmond Centrum komt er weer aan! Van vrijdag 12 juli tot en met woensdag 17 juli is het centrum van Helmond de plek voor plezier, spanning en lekker eten. Hier vind je alles wat je moet weten om optimaal te genieten van de kermis.

Attracties en Vermaak

Dit jaar pakt de kermis weer groots uit met een fantastische selectie van attracties voor jong en oud. Wat dacht je van de Megaslide, Turbo Polyp, of de klassieke Autoscooters? Voor de kleintjes zijn er onder andere de Tea Cups en Mini Cars. Voor de waaghalzen is er The Claw en de Extreme Trip.

Eten en Drinken

Honger gekregen van al die actie? Geen zorgen! Er zijn genoeg eetkraampjes om je trek te stillen. Geniet van heerlijke churros, versgebakken vis, popcorn en nog veel meer lekkernijen.

Activiteiten en Programma

Vrijdag 12 juli:

  • 13:00 – 17:00 uur: Prikkelarme kermis, ideaal voor bezoekers die minder prikkels kunnen verdragen.
  • 17:00 uur: Officiële opening met een spectaculaire Circus Parade en mascotte Ridder Rutger. Wethouder Kermiszaken verricht de officiële opening en er worden kortingsmunten uitgedeeld.

Zondag 14 juli:

  • 13:00 – 17:00 uur: Kindermiddag met schminken, glitter- en airbrush tattoos, en live muziek. Mascottes Fien en Teun delen kortingsmunten uit.

Woensdag 17 juli:

  • 13:00 – 17:00 uur: Nog een kindermiddag met extra activiteiten zoals een fotohokje en ballonkunst door Clown Desalles.

Praktische Informatie

Wegafzettingen: Van maandag 8 juli t/m donderdag 18 juli zijn delen van de Noord-Koninginnewal en omliggende straten afgesloten voor verkeer. Houd hier rekening mee als je met de auto komt.

Parkeren: Parkeer je auto bij de bewaakte parkeergarages Doorneind en Boscotondo, die tijdens de kermis langer open zijn. Fietsen is een handige optie met veel fietsenstallingen in de buurt.

Openingstijden:

  • Vrijdag 12 t/m woensdag 17 juli van 13:00 – 00:00 uur.

Voor meer details over het programma, wegafzettingen, en andere informatie, bezoek de officiële website: helmondkermis.nl.

We zien je graag op de zomerkermis in Helmond centrum! 🌞