Reuzenrad zorgt voor vertier op de Havenweg

Om deze zomer toch wat reuring in het centrum te brengen komt er een reuzenrad op de Havenweg ter hoogte van de toegang tot het Burgemeester Geukerspark. Het rad staat er in de periode van 31 juli tot en met 13 augustus.

“Voor de zomerkermis kwam de versoepeling van de coronaregels te laat. Het was organisatorisch onhaalbaar die vanaf 9 juli door te laten gaan. Op deze manier komen wij tegemoet aan de wens van veel Helmonders voor toch wat vertier in het centrum en geven wij de ondernemers een steuntje in de rug in deze moeilijke tijden”, melden burgemeester en wethouders.

Door het kleinschalig te houden is het evenement binnen de geldende corona-richtlijnen snel en met een beperkt budget te realiseren. Wanneer meer attracties worden toegevoegd, zijn meer voorzieningen zoals EHBO, toiletwagens en extra hygiënemaatregelen nodig. Ook is er dan meer toezicht noodzakelijk op de handhaving van de 1,5 meter afstand.

De mogelijkheden om in het najaar alsnog een kermis te organiseren bekijkt de gemeente nog. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de mogelijkheden beperkt. Kermissen die regulier in het najaar georganiseerd worden blijven immers op hun oorspronkelijke datum staan en veel kermisexploitanten hebben hun agenda in die
periode dus al gevuld, denkt de gemeente Helmond.

Bron: DIOW


Alle berichten