Terug naar overzicht

ROC Ter AA opent winkel in de Elzas Passage

ROC Ter AA heeft op dinsdag 24 april een winkel geopend in de Elzas Passage in Helmond om – letterlijk – te laten zien wat ze in de winkel hebben. Van 19 april tot en met 30 juni is de winkel iedere schooldag geopend voor publiek van 12.00 uur tot 17.00 uur. De Ter AA Winkel is een samenwerking tussen Elzas Passage, VOLOP Helmond en ROC Ter AA.

Presentaties en exposities
In de winkel presenteert ROC Ter AA het aanbod van opleidingen en cursussen op een laagdrempelige en leuke manier. De winkel is opgedeeld in twee (open) ruimtes. Aan de ene kant vind je een expositie van verschillende studentenprojecten. De andere ruimte is toegekend aan de colleges. Iedere dag presenteert een ander college het opleidingsaanbod op een ludieke manier. Zo zal er vanuit het ICT College een servicedesk zijn waar je terecht kunt met ICT-vragen, het college Zorg & Welzijn organiseert verschillende lokale, sociale acties, zoals een mini-apk voor ouderen. Maar er zijn ook muziekworkshops en zelf een baby-verschoonwedstrijd. Hoe dat in zijn werk gaat? Dat moet je komen ervaren. Alle workshops en activiteiten kun je terugvinden in deze planning.

Voorkomen leegstand
De winkel is tot stand gekomen dankzij de eigenaren van de Elzas Passage, VOLOP Helmond en het ROC Ter AA. VOLOP Helmond biedt lokale initiatieven ruimte in leegstaande panden. Een kans voor lokale, culturele, maatschappelijke en sociale initiatieven om zich te laten zien. Daarnaast zorgt het voor een levendig en bruisend Helmond.

Kom je snel een kijkje nemen? Aanrader hoor!