Terug naar overzicht

Veilig lokaal shoppen

En toen zaten we weer in een lockdown. En flinke tegenvaller, maar gelukkig zijn onze ondernemers hartstikke creatief. Hop, schouders eronder en doorgaan. Mocht je denken dat het centrum nu zo goed als uitgestorven is, dat valt reuze mee. Uiteraard zijn drogisterijen, gezondheidswinkels, opticiens, (telefoon- en horloge)reparatiewinkels en delicatessenwinkels gewoon geopend, maar de (meeste) overige ondernemers zijn ook gewoon aanwezig. Om jouw (online) bestellingen in te pakken, om het door jou bestelde diner te bereiden en om je telefoontje, appje of mailtje te beantwoorden. Veilig en lokaal shoppen, daar houden we van!

Bellen, appen, mailen of facetimen

Dus: cadeautjes, een nieuwe outfit of nog een stapel boeken voor de lange avonden nodig? Kan gewoon. Alleen net even iets anders dan je gewend bent. De meeste winkels bieden click en collect aan. En sommige winkeliers bezorgen het ook nog eens bij jou thuis. Bij sommige kun je alvast op de site rondsnuffelen en doorbellen of appen wat je wil bestellen, maar er zijn ook winkels waar je kunt facetimen met een medewerker die virtueel een rondje met je door de winkel maakt. Of je neemt pastasje mee om thuis op je gemak te passen. Op de websites van de winkeliers kun je de gedetailleerde informatie lezen. Maar volg ze ook zéker op Facebook en Instagram voor de laatste updates.

Eten bestellen en smullen maar!

En dan hebben we de horeca natuurlijk nog. Geen zin om uren boven de pannen te hangen? Dat hoeft ook niet, want je kunt je diner, lunch of borrel gewoon laten bezorgen of afhalen. Van een sterrendiner tot een lekker pizzaatje en alles ertussenin. Die saaie boterham met kaas tussen de middag kun je eens vervangen door een luxe baguette of uitgebreide salade. Een romantisch avondje is helemaal af met een luxe borrelplank met een lekker wijntje of straf biertje. Je kunt zelfs een cocktail of gin & tonic laten bezorgen. Ook hier geldt: houd de websites en de social media van de horecazaken in de gaten voor het laatste nieuws.