Terug naar overzicht

Vijf extra haltes Bravoflex in centrum Helmond

Vanaf vandaag is het mogelijk om met de bus naar hartje centrum te gaan. Want per 16 december zijn vijf nieuwe centrumhaltes toegevoegd aan de flexibele busdienst Bravoflex. Daarmee willen provincie, busvervoerder Hermes en gemeente Helmond het centrum optimaal bereikbaar maken met het openbaar vervoer. Met de nieuwe centrumhaltes zijn er nu in totaal 125 Bravoflex haltes verspreid over alle wijken in Helmond. Wethouder Antoinette Maas en Hermes directeur Martijn Mentink maakten de eerste rit van de Cacaofabriek naar de Markt.

Centrumhaltes Bravoflex

Bravoflex is de vervoerservice in Helmond die op aanvraag rijdt van halte naar halte. Er is dus geen dienstregeling. Reizigers kunnen via een app, een boekingswebsite of telefonisch een busrit bestellen. De minibus haalt de reiziger op het afgesproken tijdstip op bij de vertrekhalte en vervoert deze zonder overstap naar de eindbestemming.

Per 16 december zijn de volgende locaties als halte toegevoegd:

  1. Boscotondo
  2. Kegelbaan / Kasteel
  3. Markt
  4. Cacaofabriek
  5. Elzas passage

Bravoflex rijdt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 – 19.00 uur en zaterdag van 8.00 – 18.00 uur. Een enkele reis kost 3 euro. Wanneer men met meerdere personen reist kan men gebruik maken van speciale samenreiskorting voor Bravoflex.

Gratis proberen?

Heb je Bravoflex nog nooit geprobeerd? Download de gratis OVflex-app en voer de volgende kortingscode in bij “kortingen”: Helmond

Je eerste rit is dan gratis voor 1 persoon. Voor meereizende personen geldt de samenreiskorting. Deze actie is geldig tot einde 2019 bij boekingen via de OVflex-app en is alleen geldig voor nieuwe klanten.

Openbaar vervoer bereikbaar voor iedereen die het nodig heeft

Bravoflex en de nieuwe centrumhaltes passen bij de ontwikkelingen naar een groen en autoluw centrum en de veranderende mobiliteitswereld. Nu reizen we nog van A naar B met onze auto, de fiets of met het openbaar vervoer. Straks rijden we in elektrische deelauto’s, -fietsen en -scooters. Het liefst via één app en in combinatie met het openbaar vervoer. Wat betekent dat voor het openbaar vervoer als duurzaam vervoersmiddel? En hoe zorgen we dat het openbaar vervoer mogelijk blijft voor iedereen die het nodig heeft? Dat is een uitdagend vraagstuk waar we de komende jaren nog intensief mee bezig zijn.

Meer informatie

Meer weten? Kijk dan op http://www.bravo.info/bravoflex/bravoflex-helmond