Terug naar overzicht

Voorjaarskermis Helmond 2023

Helmond kermis

Yes, de jaarlijkse Helmondse voorjaarskermis staat weer bijna voor de deur! Houd vrijdag 24 maart t/m zondag 2 april vrij in je agenda, want deze dagen is er tijdens de kermis weer elke dag iets nieuws in ons centrum te beleven. De drukbezochte kermis biedt een variërend aanbod aan attracties en activiteiten voor alle leeftijden en smaken, in het hart van de stad.

Attracties en eetkraampjes

Tijdens de voorjaarskermis staan er maar liefst ruim 40 attracties verspreid door het centrum van Helmond. Van de kamelenrace tot de booster XL, er is voor ieder wat wils! Doe jij liever een hapje en een drankje in de stad? Geen probleem! Met verschillende eetkraampjes met bijvoorbeeld churros, suikerspinnen en een viskraam hoef je zeker geen honger te hebben.

Speciaal programma

Naast al deze attracties biedt de voorjaarskermis van Helmond ook een speciaal programma in de stad. Zo zijn er verschillende kindermiddagen, een speciale prikkelarme kermis en zullen er meerdere acts optreden. Kijk voor het precieze programma en de openingstijden van de kermis op www.helmondkermis.nl.

Vervoer en parkeren

Let op! Maandag 20 maart tot en met dinsdag 4 april zijn de Ameidewal, Watermolenwal tussen het Piet Blomplein en Ameidewal, Marktstraat tussen De Loop en Ameidewal afgesloten. Op de Ameidewal en het Piet Blomplein kan tijdens de voorjaarskermis ook niet worden geparkeerd. De Elzas parkeergarage is wel geopend en bereikbaar via de Kanaaldijk N.W. – Havenweg. Ook de parkeergarages Doorneind en Boscotondo zijn tijdens de kermis gewoon geopend. Wij adviseren om vanwege de verwachte drukte op de fiets te komen. Er zijn meer dan genoeg fietsenstallingen in de buurt van de kermis zoals:
⦁ Bewaakte fietsenstalling Doorneind
⦁ Bewaakte fietsenstalling Piet Blomplein
⦁ Fietsenstalling Speelhuisplein
⦁ Fietsenstalling Kasteel Traverse
⦁ Fietsenstalling Steenweg Kwartier

Praktische informatie

Ook zullen er extra toiletten, invalidetoiletten en EHBO-posten tijdens de kermis op het Piet Blomplein worden geplaatst. Meer informatie over de attracties, wegafsluitingen en de acties rondom de Voorjaarskermis Helmond vind je op www.helmondkermis.nl. Hopelijk zien we jullie ook dit jaar weer allemaal in de stad tijdens de gezellige voorjaarskermis van 2023!