Wie wordt ‘Moeder van het jaar 2017’?

Wie wordt ‘Moeder van het jaar 2017’ ?

Op zaterdag 13 mei wordt in het Helmondse centrum een voorschot genomen op Moederdag. Op die dag vindt de verkiezing ‘Moeder van het jaar 2017’ plaats. Een oude traditie die in 2015 in ere is hersteld.

Vorig jaar kreeg Wilma Keijzer de titel ‘Moeder van het jaar 2016’. Zij werd genomineerd door haar kinderen en was enorm verrast. Toen zij met haar dochter de krant rond bracht zag haar dochter op de voorpagina een oproep staan voor de ‘Moeder van het jaar’ verkiezing. Ze vroeg of ze Wilma mocht nomineren, Wilma vond dit heel lief en had nooit gedacht dat ze er wat van terug zou horen. Totdat haar dochter vertelde dat ze op zaterdagochtend met het hele gezin in het centrum aanwezig moesten zijn. Wilma: “Het was een hele opgave want we zijn thuis met elf personen. Ik voelde me schuldig dat ik iedereen vroeg uit bed moest halen omdat we er op tijd moesten zijn. Ik dacht toch dat we voor niets gingen want je verwacht nooit dat je deze titel wint. Er zijn zoveel leuke en lieve moeders, wat ik doe is voor mij de normaalste zaak van de wereld. Je verwacht zoiets gewoon niet!”

Ervaring
Wat Wilma vooral leuk vond aan de dag waren de warme en lieve centrum ondernemers. Iedereen nam de tijd om haar een cadeautje te overhandigen en met haar op de foto te gaan. Ze vond dat alles tot in de puntjes geregeld was. Het leukste was toch wel dat ze verrast werd door haar kinderen. Wilma: “Het is zo ontroerend om te lezen dat zij mij hebben genomineerd. Het feit dat je zo verrast wordt door je kinderen is écht speciaal. Mijn kinderen vonden het ook een onwijs leuke dag, ze vonden het vooral fijn dat ik in de watten werd gelegd. Ze zeiden ook “Mam, je straalt helemaal, je hebt de hele dag met een lach op je gezicht gelopen!” Dat vond ik zó lief om te horen, wij hebben het er nog vaak over thuis.”

Reacties
Wilma heeft na het behalen van de titel ‘Moeder van het jaar 2016’ enorm veel reacties gehad van zowel bekende als onbekende mensen. Wilma: “Ze weten niet dat ik zoveel kinderen in huis heb, voor mij is het gewoon heel normaal! Laatst liep ik over straat en toen riep iemand vanuit de auto “Hey! Moeder van het jaar!” , dat vond ik heel grappig!”
Als we vragen of Wilma nog tips heeft voor de moeder van 2017 grapt ze “trek makkelijke schoenen aan, laat het vooral over je heen komen en vooral.. genieten!”.

Oproep 2017
Waarom is jouw moeder de beste van het jaar? Misschien staat ze altijd klaar voor anderen en wil ze het beste voor iedereen, misschien heeft ze een moeilijk jaar achter de rug, of bakt ze gewoon de lekkerste taarten. Elke moeder is bijzonder, dus kan ook elke moeder voor de titel ‘Moeder van het jaar’ in aanmerking komen.

Op zaterdag 13 mei zet Helmond centrum de tien genomineerde moeders in het zonnetje en wordt bekend gemaakt wie de titel ‘Moeder van het jaar 2017’ mag dragen. Daarnaast stellen de ondernemers in de stad een mooi uitgebreid prijzenpakket beschikbaar. De moeder wordt met haar gezin uitgenodigd om samen met de centrummanager in een mooie auto langs alle ondernemers een ereronde te maken en persoonlijk de cadeaus in ontvangst te nemen. De overige negen genomineerde moeders krijgen allen een goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Ken jij dé moeder die de titel ‘Moeder van het jaar 2017’ verdient? Nomineer haar dan vóór dinsdag 9 mei en vertel waarom jij vindt dat zij in het zonnetje mag worden gezet. Inschrijven kan op verschillende manieren. Schrijven, knutselen, tekenen, fotograferen, zingen, filmen.. niks is te gek! Stuur je nominatie met naam, e-mailadres en telefoonnummer naar info@helmondcentrum.nl of stuur deze naar Gerard van Hal fotografie, Kerkstraat 46, 5701 PM Helmond. Deelname is geheel gratis.
Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door ondernemers in Helmond centrum.


Alle berichten