Terug naar overzicht

World Press Photo Exhibition terug in Helmond

De eerste twee edities in 2020 en 2022 van World Press Photo Helmond lieten een ijzersterke indruk achter. De Cacaofabriek kondigt dan ook een derde editie aan. Van 21 januari t/m 19 februari 2023 is de wereldse fototentoonstelling opnieuw te zien in de expositieruimte van De Cacaofabriek.  

Intrigerende en bijzondere persfoto’s

De World Press Photo Contest selecteert de beste journalistieke en documentaire fotografie van het afgelopen jaar. De meest intrigerende en bijzondere persfoto’s van het jaar zijn te zien in de fototentoonstelling World Press Photo Exhibition 2022 Helmond. Door een onafhankelijke jury zijn 24 winnaars gekozen. Uit deze 24 regionale winnaars zijn 4 wereldwijde winnaars gekozen. Vanuit alle hoeken van de wereld maak je kennis met moedige verhalen, waardevolle inzichten en verschillende perspectieven op diverse thema’s. Van de klimaatcrisis tot burgerrechten en van onderwijs tot identiteit en alles daartussen in. Je loopt zeer zeker met een stukje meer bewustwording naar buiten na het zien van deze expositie.

World Press Photo Helmond als inspirerende aanjager

World Press Photo Helmond heeft zich tot nu toe getoond als inspirerende aanjager van bewust burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid, met name in het publieke veld,’ aldus Julienne Tullemans (programmeur expo De Cacaofabriek). Zo waren bij eerdere edities kinderen en jongeren actief betrokken, was er een speciaal programma voor ouderen en waren er betekenisvolle gesprekken op uitnodiging van Driessen Groep tussen professionals uit het publieke veld.

World Press Photo of the Year 2022, Kamloops Residential School © Amber Bracken

Betrokken community blijft niet onopgemerkt

De aanpak in Helmond is ook bij World Press Photo Foundation niet onopgemerkt gebleven. ‘Ik voelde echt het enthousiasme en de opwinding van iedereen over dit evenement en het was geweldig om te zien hoe betrokken de community was. Ik kijk ernaar uit om de tentoonstelling in 2023 weer in Helmond te zien. Met opnieuw een reeks opmerkelijke verhalen die hopelijk mensen inspireren om te stoppen, na te denken, te voelen en te doen!’ aldus Marika Cukrowski (Exhibitions Manager and Curator World Press Photo Foundation).

Expositie

De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 20 januari 2023 om 17.00 uur. Daarna is de expositie gedurende vier weken dagelijks te zien en gratis te bekijken.

Looptijd expositie: zaterdag 21 januari t/m zondag 19 februari 2023
– Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 13:00u – 20:00 uur | zaterdag & zondag: 10:00 uur – 20:00 uur
Locatie: De Cacaofabriek, Helmond
Prijs: gratis toegang

Mede mogelijk gemaakt door 
De World Press Photo Exhibition 2022 wordt naar Helmond gehaald door samenwerkende partners Stichting Openbare Basisscholen Helmond, de OMO Scholengroep, Jan van Brabant College, Hogeschool de Kempel (pabo), ROC ter Aa en Driessengroep. Mediapartners Eindhovens Dagblad en Helmond Marketing dragen bij aan de zichtbaarheid van deze wereldse beelden en lokale verhalen.