Terug naar overzicht

Zie ginds komt de stoomboot… Zondag 19 november intocht Sinterklaas Helmond!

Zondag 19 november arriveert de stoomboot – als er tenminste niet te veel files op het water zijn – in de veilige Helmondse haven ter hoogte van het Burgemeester Geukerspark. De Intocht is altijd een belevenis voor jong en oud. Rijen dik staan de kinderen altijd, om maar een glimp van de Sint en zijn staf te kunnen opvangen. En om wat pepernoten te kunnen opvangen, natuurlijk.

Ook dit jaar gaat de route over het voorterrein van Het Kasteel van Sinterklaas, waar de horeca geopend is en leuke activiteiten plaatsvinden. De route wordt vanaf het voorterrein van het Kasteel verder vervolgd richting de Oude Aa, richting de Veestraat. Vanaf de Veestraat loopt de route richting de Markt.

Vanaf 14.00 uur is Sinterklaas op de Markt aanwezig en krijgen kinderen de gelegenheid om hem persoonlijk te ontmoeten. Sinterklaas heeft aan ieder kind gedacht en voor eenieder een verrassing meegebracht uit Spanje. Er zijn de hele middag allerlei leuke optredens van artiesten en lokale verenigingen op het podium op de Markt, van dans, zang tot muziek, dus kom zeker even langs!

Na het warme onthaal – al spreken we medio november meestal van een fris onthaal – checken Sint en de pieten rond 16.00 uur in in Het Kasteel van Sinterklaas. Nog een kopje warme chocolademelk zonder rum bij de haard en vervolgens op tijd het mandje in. Net als alle lieve kinderen, die ongetwijfeld een fantastische middag hebben gehad.

Kijk voor meer informatie op https://www.hetkasteelvansinterklaas.nl/de-intocht/