Terug naar overzicht

Zo vier je de Internationale Dag van de Vriendschap

30 juli is de Internationale Dag van de Vriendschap. Dat is zelfs vastgelegd in een resolutie van de Verenigde Naties die deze datum officieel hebben erkend als de International Day of Friendship. Genoeg reden om het – samen met je vrienden –  te vieren, toch? En dat kan op verschillende manieren en natuurlijk 365 dagen per jaar!

High tea, high wine of bierproeverij
Gewoon bijkletsen doen jullie waarschijnlijk wel vaker, maar hoe leuk om dat eens te doen onder het genot van verschillende lekkernijen met bijbehorende drankjes? Even full focus op elkaar en je in de watten laten leggen. Wil je iets meer de diepte in, dan kun je elkaar op een heel andere manier leren kennen met behulp van een kletspot.

Picknicken
De weersvooruitzichten zijn veelbelovend, dus zet de koelbox maar vast klaar. Als iedereen zelf iets te eten en drinken meeneemt, krijg je zo alles bij elkaar een unieke lunch. Kleed, hoed, spelletjes en radio mee en op naar de Kasteeltuin of het Burgemeester Geukerspark.

Wandeling door het centrum
Samen de stad ontdekken, hoe leuk is dat? Er zijn verschillende routes die je kunt lopen, zoals de Stadswandeling, de Gedichtenwandeling en de Kunstroute. En cultureel verantwoord bezig zijn, moet natuurlijk wel afgewisseld worden met een drankje en een hapje. 

Karaoke
Kijk, dat je niet zomaar een podium opklimt om een potje te gaan zingen, snappen we. Maar je vrienden houden toch wel van je, ondanks je – misschien valse – gekraai. Dus gewoon lekker losgaan in de karaokeruimte van Barkeet. Dionne Warwick, kom er maar in! “That’s what friends are for…”