Terug naar overzicht

Zomerse Activiteiten bij Bibliotheek Helmond

 

De zomervakantie is begonnen en dat betekent volop plezier voor kinderen bij Bibliotheek Helmond-Peel. Van 15 juli tot en met 20 augustus worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd. Ontdek wat er allemaal te beleven is!

Aangepaste Openingstijden
Tijdens de zomerperiode hebben we aangepaste openingstijden van maandag 24 juli tot en met zondag 20 augustus. We staan nog steeds voor je klaar van maandag tot en met zaterdag, maar nu van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Voorlezen op woensdagmiddag
Ook in de zomervakantie wordt er op woensdagmiddag voorgelezen in Bibliotheek Helmond. Elke woensdagmiddag van 14:30 uur tot 15:00 uur kunnen kinderen genieten van spannende en betoverende verhalen.

Kindervoorstelling ‘Feestje!’
Op woensdag 26 juli wordt er in Bibliotheek Asten en Bibliotheek Helmond een geweldige kindervoorstelling ‘Feestje!’ georganiseerd voor kinderen vanaf 3 jaar. Help Lola en Lulu om een feestje op tijd klaar te maken!

Praattafel
Op vrijdag 28 juli is er een gezellige bijeenkomst in Bibliotheek Helmond waar je met andere inwoners kunt praten over van alles en nog wat. Kom langs, geniet van een kopje koffie of thee, en doe gezellig mee!

Mad Science: Hoogvliegers
Op donderdag 3 augustus in zowel Bibliotheek Helmond als Bibliotheek Asten, kunnen kinderen vanaf 8 jaar alles leren over vliegtuigen en hun vluchtprincipes. Ze bouwen zelf een zweefvliegtuig en ontdekken de krachten die een vlucht mogelijk maken.

Zing en dans als een echte musicalster!
Kinderen van 7-10 jaar zijn welkom op maandag 7 augustus in Bibliotheek Someren, Asten en Helmond om te leren zingen, dansen en acteren als een echte musicalster. Een geweldige workshop gegeven door musicaldocente Anne van den Beuken.

Bouw een kunst mobile
Op donderdag 10 augustus in Bibliotheek Someren en Bibliotheek Helmond kunnen kinderen vanaf 7 jaar hun eigen beweegbare kunst mobile bouwen, geïnspireerd op werk van kunstenaars Alexander Calder en Miro. Neem je creatie trots mee naar huis!

Summerschool: maak je eigen vakantiedoeboek
Van 31 juli tot en met 2 augustus in Bibliotheek Helmond kunnen kinderen van 8-12 jaar hun eigen vakantiedoeboek ontwerpen en maken met behulp van het ontwerpprogramma Canva. Een boek vol puzzels, recepten, leesboekreviews en vakantiechallenges!

Mad Science: Leven in de zee
Op donderdag 17 augustus in Bibliotheek Someren en Bibliotheek Helmond kunnen kinderen vanaf 6 jaar de fascinerende onderwaterwereld ontdekken. Leer over planten en dieren die onder water leven en meet of een blauwe vinvis in de bibliotheek zou passen!

Boekjes&Babbels: Vakantie!
Op donderdag 17 augustus in Bibliotheek Helmond is er een speciale Boekjes&Babbels voor ouders, grootouders en kinderopvang, waar je samen met je kindje van 0-4 jaar kunt genieten van leuke verhalen en muziek van Muziek Fantastique.

Summerschool: bouw je eigen website
Van 14 tot en met 16 augustus in Bibliotheek Helmond is er een Summerschool voor kinderen van 8-12 jaar die altijd al een website hebben willen bouwen. Leer ontwerpen en programmeren met HTML en CSS en word een echte programmeur!

Haal een Gratis Flyer of Bekijk het Complete Programma
Benieuwd naar alle activiteiten in de zomervakantie? Haal een gratis flyer in de bibliotheek met hierin alle activiteiten of bekijk het complete programma op de website https://helmondpeel.op-shop.nl/

Geniet van een geweldige zomervakantie! 

Noot: Voor sommige activiteiten is mogelijk vooraf aanmelden vereist, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert om teleurstelling te voorkomen.