De vijf van – Marie-Claire Coenen

Deze week in ‘De vijf van’ hebben we Marie-Claire Coenen. Haar achternaam verklapt wellicht waar je haar van kunt kennen: Coenen Tafelcultuur. Van nature een echte ‘verbinder’ die ontzettend betrokken is in en rondom het centrum. Ze maakt deel uit van de 0492 netwerkclub en is de initiatiefnemer van Lokaal Cadeau. Benieuwd naar Marie-Claire’s favoriete hotspots? Lees hieronder verder!
1. CAFE

Lokaal 42

Ik ga regelmatig op de zondagmiddag naar Lokaal 42. Ze hebben daar geweldige live optredens. Binnenkort zal ik mijn tijd wel moeten gaan verdelen over lokaal 42, de Vijfhoeck en de Deftige Aap. Allemaal ontzettend leuke concepten, kom straks nog tijd tekort!

2. LUNCHROOM

Belloni

Tijdens het werk hoef ik maar een paar meter te lopen om de zelfgemaakte focaccia’s van Belloni te proeven. Hier kan ik écht geen genoegen van krijgen, heerlijk!

3. RESTAURANT

Rozario

Pfff… dit is een moeilijke. Op nummer een staat naar mijn mening de Rozario, op de hielen gevolgd door de Nastrium en Roka. Allemaal top restaurants met een geweldige ambiance, service en menukaart.

4. EVENEMENT

Kasteeltuin concerten

Al jaren ben ik een vaste bezoeker en ik vind dat er zelfs een stijgende lijn in zit. Naar mijn mening wordt het ieder jaar beter. Deze week is Kenny B de hoofdact, ik heb er zin in!

5. CULTUUR

Cacaofabriek

Hier kom ik ontzettend graag voor een hapje, een drankje en een film of concert. Ze hebben een goede programmering als het gaat om muziek en film.