Terug naar overzicht

Dit is er te doen tijdens het Helmond Art Festival

Op 11 september staat het centrum weer helemaal in het teken van kunst, want het Helmond Art Festival staat weer op de planning, na het succes van vorig jaar. Maar liefst ruim 70 kunstenaars laten deze dag zien wat zij in huis hebben. En dat niet alleen…

Altijd al willen weten hoe die mooie creaties tot stand komen? Verschillende kunstenaars geven je een kijkje achter de schermen. Zoals de metaalkunstenaar die zijn mobiele werkplaats meeneemt. Maar er kan natuurlijk ook volop geshopt worden! Sieraden, modeaccessoires, schilderijen en glaswerk zijn maar een paar voorbeelden van wat je in de kramen kunt vinden.

Piet Blomplein wordt een kinderplein
Het Piet Blomplein wordt één groot kunstzinnig feest voor kinderen. Muziek, spelletjes en toneel staan hier centraal. Kinderen kunnen zelf aan de slag met leuke en leerzame workshops. Kunstkwartier Helmond is ook present om kinderen te inspireren, dus dat belooft wat! Muziek maken, dans, beeldhouwen, dansen: ze kunnen het allemaal ontdekken in de Kindermuziektuin. Kleintjes uit groep 1 tot en met 3 kunnen meezingen, klappen en gek doen bij Tante Tulp, funny hats knutselen, en de Turbo Touw Tornado is ook van de partij. Blije gezichtjes gegarandeerd!

Bijzondere figuren in de Elzas Passage
Ben je bekend met het fenomeen Cosplay? Dat is performancekunst waarbij deelnemers prachtige kostuums dragen om een specifiek karakter uit cartoons, stripboeken, sprookjes, videogames en televisieseries uit te beelden. Prachtig om te zien en leuk om mee op de foto te gaan. Een echte belevenis!

Straatmuzikanten
Geen festival zonder muziek! Het gezelschap Trashbeatz tovert afval om tot bijzondere muziekinstrumenten en speelt er aanstekelijke deuntjes op. Liefhebbers van jazz kunnen hun hart ophalen met Hans Loeffen & Co en met Papa Dré Dixie Parades. Voor de kinderen komt de Bijenkoning met alle plezier de bloemetjes buiten zetten! Hij zoemt vrolijke wijsjes en zingt en vertelt over de natuur.

Kortom, een gezellige dag uit voor het hele gezin!

Wanneer? 25 september van 12.00 – 17.00 verspreid door het centrum van Helmond.