Terug naar overzicht

Dit is handig om te weten over de Kennedymars in Helmond

Aanstaande weekend, op 2 en 3 juli, halen duizenden sportievelingen de wandelschoenen uit de kast om de Kennedymars te lopen. Deze route van tachtig kilometer, die deelnemers binnen twintig uur moeten voltooien, komt ook door het centrum van Helmond. Een aantal praktische zaken die handig zijn om te weten:

Wegafsluitingen in het centrum in de nacht van zaterdag 2 juli op zondag 3 juli 2022

Raktweg tussen Deurneseweg en Berkendonk.
Havenweg tussen Oude Aa en Kasteellaan, Kasteellaan.
Steenweg tussen Kromme Steenweg en Kanaaldijk N.W.
Kromme Steenweg tussen Steenweg en Frans Joseph van Thielpark.

Via deze site kun je de afsluitingen in de hele stad bekijken.

Wanneer in Helmond

De Kennedymars start op zaterdag 2 juli om 20.00 uur in Someren en de finish is zondag 3 juli uiterlijk om 16.00 uur, ook in Someren. De verwachting is dat de lopers tussen 00.00 uur en 06.30 door Helmond komen. Dit is natuurlijk een gemiddelde, genoeg snelle Jelles die er veel eerder zullen zijn.

Festiviteiten in het centrum

Tegen de tijd dat de lopers in het centrum aankomen hebben ze al flink wat kilometers in de benen en kunnen ze waarschijnlijk wel een opkikker gebruiken. Op het Havenplein is Kennedymars Outdoor georganiseerd. Op een podium draait DJ Ian Lokura de lekkerste plaatjes die iedereen een energieboost geven. Niet alleen de lopers, maar ook de toeschouwers die langs de kant staan om aan te moedigen. Kennedy Outdoor begint om 22.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Toegang is gratis.

De route