Terug naar overzicht

Dit moet je weten over Koningsdag 2022 in Helmond centrum

Ja hoor, ook dit geweldige feest kunnen we dit jaar weer gewoon vieren! Geef toe, het is toch een van de leukste dagen van het jaar? Lekker rondstruinen op de Slingermarkt, op zoek naar tweedehands pareltjes, zingende kinderen, livemuziek en bijzondere activiteiten. Dit jaar vieren we de verjaardag van de koning als nooit tevoren. Op deze pagina vind je alle informatie over deze feestelijke dag. Haal je schmink en oranje hoed maar alvast van zolder! 

Koningsnacht
Dinsdag 26 april
Waar is dat feestje? In het Havengebied is dat (gratis) feestje! De verjaardag van de Koning luiden we de avond van tevoren al in. En hoe! Er staat drie podia waar artiesten en dj’s als Rave van Fortuin en Team Disco Snolly hun opwachting maken. Tot 01.00 kun je buiten feesten, maaarrr: we gaan nog niet naar huis. Nog laaaaange nie! Want er is deze speciale nacht geen sluitingstijd in Helmond. Dat is dus feesten tot de zon opkomt. Wie er waar optreden kun je hier lezen.

Koningsdag
Woensdag 27 april
De volgende ochtend om 10.00 uur liggen de eerste kleedjes al klaar voor de Slingermarkt en de kindervrijmarkt. Het is de start van een dag vol leuks. De kindervrijmarkt is dit jaar te vinden op het Piet Blomplein. De kleintjes worden hier ook getrakteerd op leuke optredens, een springkussen, dansdemonstraties en een panna voetbaltoernooi. Voorleesbus Blikkie staat uiteraard ook weer paraat. Verspreid door het centrum vertonen toffe bands en acts hun kunsten. En in de kasteeltuin zorgt de scouting voor sportieve activiteiten Op de Markt kun je ook struinen over de platenbeurs.

Slingermarkt
De Slingermarkt vindt plaats woensdag 27 april van 10:00 tot 17:00 en is gratis te bezoeken. De Slingermark is o.a. te vinden op: Markt, Ameidewal, Veestraat, Kanaaldijk N.W. Havenweg, Ameidestraat en Koninginnewallen.

Kindervrijmarkt
Op Koningsdag kunnen kinderen hun oude speelgoed of andere spulletjes verkopen. De Kindervrijmarkt vindt plaats op woensdag 27 april van 10:00 tot 17:00 uur en is gratis te bezoeken. Er zijn geen kramen beschikbaar en kinderen mogen zelf hun kleedje uitleggen. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de Kindervrijmarkt dit jaar te vinden op het Piet Blomplein (bij de paalwoningen en de bibliotheek). De kindervrijmarkt start officieel om 10:00 maar je kunt vanaf 08:00 je kraampje al inrichten als je wil. Auto’s op het terrein zijn verboden tussen 10.00 en 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis.

Wil je het hele programma van de Koningsfeesten bekijken, surf dan even naar https://www.koningsfeestenhelmond.nl/

Parkeren
Op deze dag kun je gratis parkeren in de garages in het centrum. En je stalen ros kun je uiteraard ook gratis stallen. Zoals altijd. 

Wegafsluitingen
Kanaaldijk N.W. tussen Beatrixlaan en Eikendreef, Steenweg tussen Kromme Steenweg en Kanaaldijk N.W., Frans Joseph van Thielpark tussen parkeergarage Boscotondo en Kanaaldijk N.W., Kasteelplein tussen Kasteelllaan en Smalle Haven, Kasteellaan tussen Kasteelplein en Havenweg, Havenweg tussen parkeergarage Elzas en Kasteellaan, Kanaaldijk N.O. tussen Havenweg en Burgemeester Geukerspark, Watermolenwal tussen parkeergarage City en Ameidewal, Ameidewal, Noord Koninginnewal tussen Ameidewal en Kluisstraat.
Van dinsdag 26 april 09.00 uur tot en met donderdag 28 april 10.00 uur.

Wegomleiding
Verkeer op de Kanaaldijk N.W. wordt omgeleid via Julianalaan, Jan van Brabantlaan, Boerhaavelaan, Binnendongenstraat, Kasteelherenlaan, Heeklaan en vice versa.

Openingstijden
De winkels in het centrum zijn geopend van 10.00 – 17.00 uur.
De bibliotheek is de hele dag gesloten.