Terug naar overzicht

Koopjes scoren tijdens Black Friday in Helmond

Zit je al een tijdje te azen op dat ene paar schoenen of die chique jurk? Duik dan zeker de stad in tijdens Black Friday, want dan vliegen de koopjes je om de oren! En het duurt nog een maandje, maar het is slim om Sinterklaas en de Kerstman alvast een handje te helpen bij het kopen van cadeaus met fikse korting.

Het klinkt eigenlijk niet heel vrolijk, black Friday. Waar komt het vandaan? Het is in Nederland nog niet zo heel lang een ‘ding’. Net als zo veel is ook dit fenomeen uit Amerika overgewaaid. Een stukje geschiedenis: er zijn meerdere theorieën over de oorsprong van Black Friday. De eerste komt uit 1965. Toen dook deze naam voor het eerst op in de Amerikaanse stad Philadelphia om te verwijzen naar de enorme drukte op de dag na Thanksgiving. Op die feestdag, die op de vierde donderdag van november gevierd wordt, danken Amerikanen al eeuwen voor een goede oogst (en tegenwoordig voor een goed leven).

Héél druk
Tegenwoordig is het vooral een dag waarop winkeliers flinke kortingen geven op hun assortiment. Omdat veel Amerikanen op die dag vrij zijn, gaan ze de stad in om met korting hun kerstinkopen te doen. En dan is het héél druk in de winkelstraten.

Wat tips
Laat je niet afleiden, maar ga recht op je doel af. Bedenk van tevoren wat je wil hebben en focus je daarop. En uiteraard: zorg dat je op tijd bent, want anders is de kans groot dat je achter het net vist.