Terug naar overzicht

Het programma van het Drakenbootfestival

De deelnemers aan de drakenbootraces zijn hun biceps al even aan het trainen. Tenminste: als ze slim zijn. Want de strijd om de eretitel is pittig.

Op en rond het kanaal in het centrum, begint op 3 juni het Drakenboorfestival. Voor de zesde keer alweer. Op zaterdag strijden bedrijven om de eer en op zondag mogen buurten en verenigingen aan de slag. Dit schouwspel kun je vanaf het terras bekijken. Wat is er nu leuker om toe te kijken hoe andere mensen zich in het zweet werken? Met een drankje in de hand en een hapje binnen handbereik.

Het festival is gratis toegankelijk en ook de kinderactiviteiten op beide middagen zijn gratis!

Programma

Vrijdag 3 juni
18.00 – 23.00 uur:

Het festival start op vrijdag feestelijk met een swingend avondprogramma. Onder het genot van een drankje en een hapje kun je meezingen tijdens de Sing-a-Long. Vanaf een groot podium gaan Helmondse muzikanten ervoor zorgen dat je zo enthousiast mee gaat zingen dat je de volgende dag schor bent. Je komt niet weg met de smoes dat je de teksten niet kent, want die kun je aflezen van het grote scherm op het podium.

Het meezingfestijn begint om 19.30 uur tot 23.00 uur. En daarna kun je het feest natuurlijk gewoon voortzetten in een van de cafés in het centrum.

Zaterdag 4 juni
Veld open van 12.00 – 24.00 uur
Aanvang races 13.00 uur
Finale rond 20.00 uur

Vanaf 19.30 uur word je meegenomen in een muzikale tijdreis door de jaren 80 en 90 met de band X’cited en het Helmonds zangduo 2onpoint!

Programma zondag 5 juni
Veld open van 10.00 – 22.00 uur
Aanvang races: 11.00 uur
Finale rond 18.00 uur

Praktische informatie

Vanwege de verwachte drukte, is het slim om op de fiets te komen. Er zijn meer dan genoeg stallingen in de buurt van het festivalterrein:

Fietsenstalling Speelhuisplein
Fietsenstalling Kasteel Traverse
Fietsenstalling Steenwegkwartier

Op het terrein zelf zijn fietsen niet toegestaan.

De auto kun je parkeren op de reguliere parkeerplaatsen (check hier het overzicht). Ze liggen allemaal op loopafstand van het festivalterrein.