Terug naar overzicht

Met deze tips kom jij carnaval zonder kleerscheuren door

Jaaaa, carnaval 2022 barst bijna los! Helmond wordt Keiestad. Vier dagen lang feest zoals het hoort. Maar hoe zorg je ervoor dat je geen dag mist? Met deze tips kom je al een heel eind. Zo ga je goed voorbereid de carnaval in.

Een goei pekske
Een saaie boerenkiel? Is inderdaad verkleed, maar dat kan beter. Dit is je kans om uit te pakken, dus grijp het met beide handen aan. Hoe gekker hoe beter! En werk met laagjes. Heb je het warm, dan trek je laag 1 uit. En andersom natuurlijk.

Stembanden smeren
Meeblèren met carnavalskrakers is ook een must. We hebben een jaar over moeten slaan, dus stof je Spotify-lijst of cd-collectie af en breng je kennis weer up-to-date. En zoek vooral ook even op wat dé meezingers van dit jaar zijn. Zak eens lekker deur, en sla geen flater.

Wissel af
Het gele goud met schuimkraag zal rijkelijk vloeien. Dat hoort er nu eenmaal bij. Zorg er wel voor dat je tussendoor ook een glas water of iets anders non-alcoholisch drinkt. En leg voor je je in het feestgedruis stort een goede bodem.

Voorraad eieren en worstenbrood in huis
Zorg voor een flinke voorraad eieren en worstenbroodjes. Vooral in de ochtend is het goed om een eitje te tikken, want het schijnt – samen met een kop koffie – te helpen om de hoofdpijn tegen te gaan. Of op zijn minst te verminderen.

Werk aan je conditie
Breng je conditie op peil. Een rondje wandelen of fietsen na het eten en op de fiets naar het werk als het kan. Je moet immers 4 dagen hossen en springen en dat is niet niks. Wel goed voor de lijn, overigens.

Genoeg slapen
Probeer zo veel mogelijk slaap te pakken. Is lastig, want je wil niets missen. Maar je wil woensdag ook weer niet uitgeput aan het werk gaan.

Een kater voorkomen
Een kater is onvermijdelijk, maar zorg ervoor dat er een fles water, paracetamol, gember en een banaan op je nachtkastje hebt liggen. Een paar glazen water voor het slapen gaan beperkt de schade in de ochtend. Paracetamol spreekt voor zich, gemberthee helpt tegen misselijkheid en een banaan zorgt ervoor dat je vitaminen weer op peil worden gebracht.

Handjes thuis
Zeer actueel en zeer belangrijk. Het is heerlijk dat we weer zij aan zij kunt feesten, maar houd de handjes thuis. Is ook niet meer dan logisch.